Tad jeigu dar norite pasilepinti ar papuošti vaišių stalą – išbandykite.
Dalijamės Mažvydos receptu.
Kakavinis varškės pyragas
Ingredientai pagrindui:
- 300 g miltų
- 2 v. š. kakavos
- 150 g cukraus
- 180 g sviesto
- 1 kiaušinis
- 1 a. š. kepimo miltelių
- žiupsnelis druskos
Ingredientai įdarui:
- 600 g riebios varškės
- 150 g grietinės
- 150 g cukraus
- 2 kiaušiniai
- 3 v. š. krakmolo
- 1 a. š. vanilės ekstrakto
Kaip gaminti
Sviestą ištirpiname, sudedame cukrų, gerai išmaišome ir paliekame atvėsti. Įmušame kiaušinį.
Sumaišome miltus, kakavą, kepimo miltelius, druską ir viską supilame į atvėsusį sviestą. Gerai išmaišome. Tešla gaunasi minkšta, suminkome kamuoliuką, kurį įvynioję į maistinę plėvelę dedame valandai į šaldytuvą.
Įdarui išsukame kiaušinius su cukrumi iki purios ir baltos masės, dedame varškę, vanilę, grietinę ir krakmolą. Viską gerai išsukame, aš naudojau rankinį plaktuvą.
Išėmę tešlos pagrindą vieną trečdalį atskiriame, likusią klojame į kepimo indą paspausdami ir išlygindami. Supilame ant viršaus varškės įdarą. Likusią tešlą suplojame tarp rankų, plėšome vidutinio dydžio gabaliukais ir klojame ant viršaus.
Pyragą kepame 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 40-50 min.
„Aš dar papuošiau plakta grietinėle su milteliniu cukrum ir citrinų sultimis bei šaldytomis spanguolėmis. Skanaus!“ – palinkėjo Mažvyda.