Keksas su lašiša ir špinatais: paruošti lengva, o rezultatas – įspūdingas

Šis užkandinis keksas su lašiša, špinatais ir sūriu yra lengvai paruošiamas, o rezultatas – įspūdingas. Jo receptą konkursui „Skanios šventės“ atsiuntė Andželika. Išbandykite!

Užkandinis keksas su lašiša ir špinatais.
Užkandinis keksas su lašiša ir špinatais.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Dec 15, 2020, 3:49 PM, atnaujinta Dec 14, 2022, 9:17 AM

Užkandinis keksas su lašiša ir špinatais

Reikės (24 cm ilgio kekso formelei):

  • 100 ml šilto pieno
  • 0,5 a. š. (nubraukto) cukraus
  • 10 g šviežių mielių arba 3 g sausų
  • 30 g ištirpinto sviesto
  • 3 didelių kiaušinių
  • druskos pagal skonį
  • 80 g smulkia tarka sutarkuoto mėgstamo sūrio
  • 200 g miltų
  • 300 g šviežios lašišos filė
  • 60-70 g šviežių špinatų lapelių

Kaip gaminti 

Šiltą pieną sumaišyti su cukrumi ir mielėmis. Palikti pastovėti šiltoje vietoje apie 15-20 min. 

Po to į masę įmušti kiausinius, supilti šiltą sviestą, viską gerai išmaišyti. Tada suberti miltus su druska – dar kartelį gerai išplakti. Galiausiai atsargiai įmaišyti tarkuotą sūrį, supjaustytą gabalėliais lašišą ir špinatus.

Kekso formą iškloti kepimo popieriumi, ištepti sviestu, supilti paruoštą tešlą ir kepti 180 laipsnių orkaitėje apie 35-40 min. Ar iškepė, patikrinkite mediniu smeigtuku.

Iškepusį keksą visiškai atvėsinti, o tada jau supjaustyti ir mėgautis šiuo gardžiu užkandžiu.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„Nauja diena“: Lietuvos narystės NATO metinės – ar iššūkių daugiau?