Užkandinis keksas su lašiša ir špinatais
Reikės (24 cm ilgio kekso formelei):
- 100 ml šilto pieno
- 0,5 a. š. (nubraukto) cukraus
- 10 g šviežių mielių arba 3 g sausų
- 30 g ištirpinto sviesto
- 3 didelių kiaušinių
- druskos pagal skonį
- 80 g smulkia tarka sutarkuoto mėgstamo sūrio
- 200 g miltų
- 300 g šviežios lašišos filė
- 60-70 g šviežių špinatų lapelių
Kaip gaminti
Šiltą pieną sumaišyti su cukrumi ir mielėmis. Palikti pastovėti šiltoje vietoje apie 15-20 min.
Po to į masę įmušti kiausinius, supilti šiltą sviestą, viską gerai išmaišyti. Tada suberti miltus su druska – dar kartelį gerai išplakti. Galiausiai atsargiai įmaišyti tarkuotą sūrį, supjaustytą gabalėliais lašišą ir špinatus.
Kekso formą iškloti kepimo popieriumi, ištepti sviestu, supilti paruoštą tešlą ir kepti 180 laipsnių orkaitėje apie 35-40 min. Ar iškepė, patikrinkite mediniu smeigtuku.
Iškepusį keksą visiškai atvėsinti, o tada jau supjaustyti ir mėgautis šiuo gardžiu užkandžiu.