Vištiena su apelsinais ir spanguolėmis: darbo mažai, o rezultatas – nuostabus

Jei kepsite vištieną, kaip siūlau šiame recepte, su apelsinais, spanguolėmis ir ekologišku sultiniu, pasieksite maksimalų rezultatą įdėdami minimaliai darbo – mėsa bus tokia sultinga ir minkšta, kad vien pažvelgus į ją nersis nuo kaulo.

Viščiuko ketvirčiai, kepti su apelsinais ir spanguolėmis
Viščiuko ketvirčiai, kepti su apelsinais ir spanguolėmis
Viščiuko ketvirčiai, kepti su apelsinais ir spanguolėmis
Viščiuko ketvirčiai, kepti su apelsinais ir spanguolėmis
Beata Nicholson.
Beata Nicholson.
Daugiau nuotraukų (3)

Beata Nicholson

Dec 25, 2020, 6:42 PM, atnaujinta Dec 18, 2022, 8:38 PM

O ir gurmaniško padažo tuo pat metu pasigaminsite.

Viščiuko ketvirčiai, kepti su apelsinais ir spanguolėmis

Reikės:

  • 4 viščiuko ketvirčių
  • rozmarino šakelės
  • 1 kubelio ekologiško daržovių sultinio
  • 1 česnako galvutės
  • 2 svogūnų
  • 2 cinamono lazdelių
  • 1 apelsino
  • 2 saujų spanguolių
  • druskos
  • juodųjų pipirų

Kaip gaminti

Įkaitiname orkaitę iki 180 laipsnių. Druska ir pipirais ištriname viščiuko ketvirčius ir dedame juos į skardą. Šalia dedame perpus perpjautą česnako galvutę, ketvirčiais pjaustytus svogūnus ir apelsinus, rozmarino šakelę, cinamono lazdeles, beriame spanguoles.

Pasigaminame sultinį – 1 ekologiško sultinio kubelį užpilame verdančiu vandeniu ir gerai išmaišome. Supilame sultinį ant mėsos (turėtų iki pusės apsemti mėsą) ir dedame į orkaitę 40–50 minučių.

Jei praėjus šiam laikui viščiuko odelė nebus apskrudusi, dar 5–7 minutėms įjungiame grilio režimą.

UAB „Lrytas“,
Gedimino 12A, LT-01103, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus webmaster@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2023 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.