Kepta kiaulienos išpjova su rūkyta šonine: greita, paprasta ir gardu

2021 m. sausio 1 d. 13:28
„Oditėlės blogas“
Receptas
Gaminti kiaulienos išpjovą labai paprasta. Svarbiausia – jos nereikia perkepti, tuomet ji bus sultinga. 
Daugiau nuotraukų (2)
Šį patiekalą paruošite itin greitai. Kol keps mėsa, pasigaminkite garnyro ir mėgaukitės.
Orkaitėje kepta kiaulienos išpjova su rūkyta šonine
3-4 porcijoms reikės:
  • 480 g kiaulienos išpjovos;
  • žiupsnelio šviežių rozmarinų lapelių;
  • druskos, maltų juodųjų pipirų;
  • 100 g šaltai rūkytos kiaulienos šoninės.
Kaip gaminti
Nuo kiaulienos išpjovos pašalinkite riebalus ir nupjaukite plėves.
Tuomet iš abiejų pusių apibarstykite smulkintais rozmarinų lapeliais, druska (tik nedaug) ir maltais juodaisiais pipirais.
Išpjovą apvyniokite rūkyta šonine.
Kepkite 230 laipsnių įkaitintoje orkaitėje 25-30 min. 
Išėmę iš orkaitės palikite pastovėti maždaug 5 min.
Pjaustykite ir patiekite su mėgstamu garnyru.
Aš salotas ruošiau iš gabalėlio mėlynojo svogūno, baltojo ir raudojo kopūsto, morkos. Dėjau majonezo, Dižono garstyčių, žiupsnelį šviežių petražolių, druskos ir maltų juodųjų pipirų.
Skanaus!
KiaulienaKepsnysšoninė
Rodyti daugiau žymių

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App StoreGoogle Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2025 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.