Kitoks tiramisu tortas: paragavus sunku sustoti

Kiek gabalėlių torto esate suvalgę iškart?! Aš net keturis vienu prisėdimu. Kai vyro sesuo pagamino šį tiramisu, sakiau: „Ačiū, bet aš nemėgstu tortų su riebiais kremais.“ O tada iš mandagumo paragavau. Ir netekau amo!

Daugiau nuotraukų (2)

Kristina Pozingytė, tinklaraščio „Gyvenimas be gliuteno“ autorė

Jan 2, 2021, 1:39 PM, atnaujinta Dec 27, 2021, 11:08 AM

Lengvas, tirpstantis burnoje, ne per saldus ir tiesiog tobulas... Toks yra šis tiramisu. Netikite? Išbandykite ir negalėsite nustoti juo mėgautis.

Reikės:

  • 4 kiaušinių
  • 145 g cukraus
  • 100 g ryžių miltų arba miltų mišinio be glitimo
  • 3/4 šaukštelio kepimo miltelių
  • 500 g maskarponės (riebios)
  • 6 kiaušinių trynių
  • 3 šaukštų cukraus
  • 2 puodelių stiprios kavos, lengvai pasaldintos (į 200 ml puodelį dedu šaukštą su kaupu kavos ir arbatinį šaukštelį cukraus)
  • kakavos miltelių (nesaldžių)

Gaminame!

Įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių.

Kiaušinius (būtinai kambario temperatūros) su cukrumi plakite plaktuvu 8 min. Miltus sumaišykite su kepimo milteliais ir mažais kiekiais įsijokite ir atsargiai įmaišykite į kiaušinių ir cukraus masę.

Apvalią torto formą patepkite riebalais. Supilkite biskvito masę į formą ir kepkite orkaitėje apie 20–25 min. arba kol gražiai pakils, paruduos ir įsmeigtas medinis pagaliukas bus sausas.

Atvėsusį biskvitą perpjaukite pusiau, jei forma buvo didesnė, tuomet į tris lakštus. Pirmąjį lakštą dėkite atgal į torto formą, apšlakstykite kava.

Paruoškite kremą. Kiaušinių trynius su cukrumi išsukite iki baltos purios masės ir sumaišykite su maskarpone.

Tuomet kremą padalinkite į 2 ar 3 dalis (nelygu kiek turėsite lakštų) ir užtepkite ant pirmo lakšto. Per sietelį ant kremo užbarstykite kakavos miltelių.

Dėkite antrą lakštą, vėl suvilgykite kava, tepkite kremą, apibarstykite kakava. Tortą dėkite į šaldytuvą bent kelioms valandoms, o tada jau ragaukite.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.