Lengvas, tirpstantis burnoje, ne per saldus ir tiesiog tobulas... Toks yra šis tiramisu. Netikite? Išbandykite ir negalėsite nustoti juo mėgautis.
Reikės:
- 4 kiaušinių
- 145 g cukraus
- 100 g ryžių miltų arba miltų mišinio be glitimo
- 3/4 šaukštelio kepimo miltelių
- 500 g maskarponės (riebios)
- 6 kiaušinių trynių
- 3 šaukštų cukraus
- 2 puodelių stiprios kavos, lengvai pasaldintos (į 200 ml puodelį dedu šaukštą su kaupu kavos ir arbatinį šaukštelį cukraus)
- kakavos miltelių (nesaldžių)
Gaminame!
Įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių.
Kiaušinius (būtinai kambario temperatūros) su cukrumi plakite plaktuvu 8 min. Miltus sumaišykite su kepimo milteliais ir mažais kiekiais įsijokite ir atsargiai įmaišykite į kiaušinių ir cukraus masę.
Apvalią torto formą patepkite riebalais. Supilkite biskvito masę į formą ir kepkite orkaitėje apie 20–25 min. arba kol gražiai pakils, paruduos ir įsmeigtas medinis pagaliukas bus sausas.
Atvėsusį biskvitą perpjaukite pusiau, jei forma buvo didesnė, tuomet į tris lakštus. Pirmąjį lakštą dėkite atgal į torto formą, apšlakstykite kava.
Paruoškite kremą. Kiaušinių trynius su cukrumi išsukite iki baltos purios masės ir sumaišykite su maskarpone.
Tuomet kremą padalinkite į 2 ar 3 dalis (nelygu kiek turėsite lakštų) ir užtepkite ant pirmo lakšto. Per sietelį ant kremo užbarstykite kakavos miltelių.
Dėkite antrą lakštą, vėl suvilgykite kava, tepkite kremą, apibarstykite kakava. Tortą dėkite į šaldytuvą bent kelioms valandoms, o tada jau ragaukite.