Tiramisu tortas vien iš augalinių produktų

Tinklaraštis „Follow your spoon“ dalijasi tiramisu torto vien iš augalinių produktų receptu.

Tiramisu tortas iš augalinių produktų.<br>„Follow your spoon“ nuotr.
Tiramisu tortas iš augalinių produktų.<br>„Follow your spoon“ nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

„Tapk auGalingas“

Jan 4, 2021, 7:11 PM

Kremui reikės (~18 cm skersmens tortui):

  • 2 skardinių kokosų pieno kietosios dalies
  • 1 pakelio „silken tofu“ (300 g)
  • 1 indelio kokosinio jogurto (120 g)
  • 2-3 šaukštų kondensuoto kokosinio pieno arba agavų sirupo (arba pagal norimą saldumą)

Biskvitams:

  • 2 1/2 šaukštelio obuolių acto
  • 1 puodelio + 2 šaukštų augalinio pieno
  • 1/4 puodelio + 2 šaukštų aliejaus (tinka kokosų, saulėgrąžų ir pan.)
  • 1 1/2 puodelio baltų speltų arba kvietinių miltų (arba 1 puodelio baltų ir 1/2 puodelio viso grūdo)
  • 3/4 puodelio kokosų arba rudojo cukraus
  • 1 1/2 šaukštelio kepimo miltelių
  • 1/2 šaukštelio sodos
  • 1/2 šaukštelio druskos

Sulaistyti – 3/4 puodelio stiprios cikorijų ar įprastos kavos 

Kaip gaminti

Visų pirma išsikepame biskvitus - augalinį pieną sumaišome su actu ir paliekame pastovėti.

Dubenyje sumaišome miltus, kepimo miltelius, sodą ir druską.

Cukrų ir aliejų sumaišome su augaliniu pienu, ir tada sumaišome su miltais (juos galima įsijoti, bet nebūtina).

Tešlą padaliname į 2 arba 3 kepimo formas (~18 cm) išklotas kepimo popieriumi ir išteptas aliejumi.

Kepame įkaitintoje 180 laipsnių orkaitėje 30-35 min. Iškepusius biskvitus paliekame atvėsti.

Kai jie atvėsta, pasiruošiame daryti tortą. Galima daryti tiek sluoksnių, kiek norisi, biskvitus perpjovus per vidurį.

Visus ingredientus kremui sudedame į virtuvinį kombainą ir viską gerai sumalame.

Dedame vieną biskvito sluoksnį į kepimo formą, sulaistome jį kava, dedame dalį kremo ir toliau kartojame tą patį.

Tortą dedame nakčiai į šaldytuvą. Galima pasilikti šiek tiek kremo ir kitą dieną papuošti torto viršų, dar apibarstyti jį kakava.

Skanaus!

Receptu dalijasi ne pelno siekiantis ir augalinę mitybą populiarinantis projektas „Tapk auGalingas“, kuriuo norima paskatinti susipažinti su augaline mityba ir pabandyti bent retkarčiais gaminti be gyvūninės kilmės produktų. Kiekvieną pirmadienį mūsų portale ieškokite naujų ir įdomių auGalingų receptų!

Šįkart už receptą dėkojame tinklaraščiui „Follow your spoon“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.