Tai tikriausiai yra visų laikų mano mėgstamiausias vištienos receptas. Taip, jo gamyba užtrunka apie porą valandų (nors iš tikrųjų tikrasis gaminimo laikas apie 20 minučių, o visą kitą darbą atlieka orkaitė). Bet patikėkite manimi – verta.
O jei nepatingėsite, ir dar pasigaminsite kreminės bulvių košės, bus tiesiog tobula. Valgysit ir aikčiosit, kaip bus gerai. Net mano princas, kuris nėra didelis vištienos mėgėjas, valgo pasigardžiuodamas.
„Coq au vin“ arba vištiena vyne
Reikės:
- 1 kg vištienos kulšelių;
- 4-5 juostelių šoninės;
- 3 morkų;
- 5-6 pievagrybių;
- 1 svogūno (arba poro);
- 3-4 skiltelių česnako;
- saujelės čiobrelių;
- poros lauro lapų;
- 250 ml vištienos sultinio;
- 300 ml raudonojo sausojo vyno;
- gabalėlio sviesto;
- poros v. š. miltų;
- druskos, pipirų (pagal skonį).
Kaip gaminti
Vištienos sultinį sumaišome su vynu ir į šį marinatą merkiame vištienos kulšeles.
Supjaustome šoninę, morkas, pievagrybius bei svogūną (ar porą).
Puode apkepiname šoninę, kol gražiai apskrunda. Atidedame į šalį.
Iš marinato traukiame vištieną, ją popieriniais rankšluosčiais nusausiname. Marinatą pasiliekame.
Į tą patį puodą, kur kepė šoninė, dedame vištienos kulšeles, apkepiname iš visų pusių. Atidedame į šalį.
Mažame puode ištirpiname sviestą, beriame miltus, išmaišome.
Į puodą dedame morką bei porus (ar svogūnus), šiek tiek apkepiname. Toliau dedame česnaką bei pievagrybius, apkepiname. Pilame raudonojo vyno bei sultinio marinatą, leidžiame užvirti. Į puodą grąžiname šoninę, vištieną, pilame sviesto ir miltų mišinį, gerai išmaišome. Ant viršaus dedame lauro lapus, čiobrelį (ar raudonėlį), pagal skonį druskos bei pipirų.
Uždengiame dangčiu, šauname į orkaitę įkaitintą iki 200 laipsnių ir troškiname apie 1,5 val.