Visai neseniai dalinausi kesadilijų su saldžiosiomis bulvėmis ir avokadu receptu.
Šį kartą siūlau mano mėgstamiausią – vištienos fachitų (fajita) skonio kesadilijų receptą. Įdaras toks pats, kaip ir vištienos fachitų, o skirtumas tik tas, kad vietoje įdaro vyniojimo į lavašą, mes jį apkepsime.
Kesadilijos su vištiena
Reikalingi produktai:
- tortilijos;
- kelių spalvų paprikos;
- svogūnas;
- pievagrybiai;
- petražolės;
- vištiena;
- alyvuogių aliejus kepimui;
- salsos padažas;
- takų prieskoniai;
- čederio sūris.
Kaip gaminti
Smulkiai supjaustome vištieną ir daržoves. Viską apkepiname, sumaišome su prieskoniais, įmaišome tarkuoto sūrio.
Tortiliją aptepame salsos padažu, ant vienos pusės dedame keptą vištieną su daržovėmis, ant viršaus – sūrio, perlenkiame ir dedame į lengvai aliejumi išteptą keptuvę.
Kepame iš abiejų pusių vis paspausdami, kol lengvai apskrus. Iškeliame iš keptuvės, perpjauname pusiau ir patiekiame su salsos padažu arba gvakamole.
Keletas patarimų
- Į tortilijas galima dėti viską: mėsą, sūrį, įvairias daržoves ir likučius iš šaldytuvo – pats tas karantino virtuvei arba stengiantis nešvaistyti maisto;
- kesadilijas kepinkite keptuvėje ją lengvai apipurškę aliejumi arba išlydę šiek tiek lydyto (ghee) sviesto – jos bus traškesnės;
- trintos daržovės (saldžioji bulvė, avokadas) arba sūris „suriša“ ingredientus, dėl jų kesadilijos įdaras neišbyrės;
- kepdami gerai paspauskite mentele, kad viskas suliptų.