Nemaža dalis žmonių šventes sutiko dviese ar po vieną. Be giminių, draugų, todėl ir maisto reikėjo gerokai mažiau.
Man pačiai viena sunkiausių užduočių neprisigaminti maisto per daug, kad nereikėtų jo išmesti ar po to valgyti per prievartą. Be to, norisi kuo mažiau laiko praleisti ruošiant maistą, o tiesiog pasidžiaugti šiuo laikotarpiu.
Deserto tikrai nereikia atsisakyti! Vietoj didelio torto ar kepinio visada galima pasigaminti desertus stiklinėse. Pastaruoju metu panašių idėjų mačiau keliuose maisto tinklaraščiuose.
Jų galima pasigaminti net ir 1 ar 2 porcijas.
Pagaminti paprasta, o skonis – kaip tikro sūrio pyrago!
Aš naudojau imbierinius švediškus sausainius „Annas“. Man jie be galo skanūs. Jų rasite ir Lietuvos prekybos centruose. Įdarą dariau iš rikotos, grietinėlės. Ant viršaus dėjau braškių uogienę. Ji buvo saldi, todėl į įdarą nedėjau jokio saldiklio.
Sūrio pyragas stiklinėse
Paruošimo laikas – 15 min., kiekis: 6 stiklinės
Reikalingi produktai:
- 100 g sausainių
- 2 valg. š. sviesto
- 250 g rikotos
- 250 g riebios grietinėlės
- uogienės
- 2 valg. š. citrinos sulčių
Gaminimas
Sausainius sutrupinti iki trupinių. Sumaišyti su ištirpintu sviestu.
Šaltą grietinėlę išplakti iki standumo (apvertus indą ji turi nekristi). Atskirai išplakti rikotą ir citrinos sultis. Rikotą sukrėsti į indą su grietinėle. Mentele atsargiai išmaišyti iki vientisos masės.
Į 6 neaukštas stiklines paskirstyti sausainių trupinius. Tada rikotą ir grietinėlę. Ant viršaus – po keletą šaukštų uogienės.
Geriausia per naktį palaikyti šaldytuve.