Korėjietiškos morkų salotos: pigu ir labai naudinga

„Morkos jau nuo seno žinoma kaip sveika ir gardi daržovė, pritaikoma ne tik pietų ar vakarienių patiekalams, bet ir desertams. Morkose yra vitaminų A, B6, K1 bei kitų naudingų medžiagų mūsų organizmui.

 Korėjietiškos morkų salotos.
 Korėjietiškos morkų salotos.
 Korėjietiškos morkų salotos.
 Korėjietiškos morkų salotos.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

2021-01-14 13:07, atnaujinta 2023-01-08 12:38

Svarbu paminėti, kad morkų lapai taip pat yra labai naudingi: juose gausu seleno, kuris stabdo vėžinių ląstelių susidarymą. Morkų lapus galite dėti į salotas, sriubas, netgi virti arbatą,“ – pasakoja UAB „Augma“ rinkodaros skyriaus vadovė Monika Kubiliūtė.

Įdomus faktas: ar žinojote, kad yra ne tik oranžinių, bet ir geltonų, baltų, raudonų ir violetinių morkų?

„Šiais metais Lietuvoje turėjome tikrai gerą morkų derlių, o rudenį vartotojai neišpirko visų vietinių morkų kiekių, tad iki dabar prekybos centruose galima rasti lietuviškų morkų už tikrai gerą kainą.

Palyginimui – praeitais metais tokiu laikotarpiu parduotuvių lentynose jau buvo sunkiau rasti lietuviškų morkų, vietoj jų klientams teko pirkti lenkiškas.

Stebėdami pasaulines tendencijas matome, kad daugelis vartotojų stengiasi pirkti savo šalies vietinę produkciją, nuo to neatsilieka ir lietuviai. Tad kol dar prekybos centruose galima rasti lietuviškų morkų, verta pasinaudoti šia proga ir paremti vietinius augintojus,“ – pasakoja M.Kubiliūtė.

Korėjietiškos morkų salotos

Reikės:

  • 500 g morkų
  • 4–5 skiltelių česnako
  • pusės svogūno
  • 80 ml saulėgrąžų aliejaus
  • 2 valg. š. obuolių acto
  • 1/3 arbat. š. maltų kalendrų
  • 1 arbat. š. aitriosios paprikos
  • žiupsnelio cukraus ir druskos

Gaminimas:

Nuskusti ir šiaudeliais supjaustyti morkas. Sumaišyti druską, cukrų, maltą aitriąją papriką ir maltą kalendrą. Šį pasigamintą mišinį gerai išmaišyti su morkomis, išspausti česnako skilteles ir užpilti obuolių acto.

Aliejuje pakepinti svogūną (perpjautą į kelias dalis), kad aliejus įgautų gerą skonį, svogūną išimti ir karštu aliejumi užpilti morkas, jas greitai išmaišyti ir, kai atvės, padėti į šaldytuvą.

Salotos skaniausios, kai per naktį pabūna šaldytuve ir spėja pilnai atvėsti. Skanaus!

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.