Paruošite labai greitai, o pyragas išliks drėgnas ir minkštas net keletą dienų.
Šventiškesnei versijai galima aplieti citrininiu glajumi, paskaninti riešutais ir džiovintomis uogomis ar vaisiais.
Pyragas su obuoliais
Reikės:
- 180 g kambario temperatūros sviesto
- 120 g cukraus
- žiupsnelio druskos
- vanilinio cukraus
- cinamono
- 3 kiaušinių (kambario temperatūros)
- 250 g kvietinių miltų
- 50 g kukurūzų krakmolo
- 2 a. š. kepimo miltelių
- 3-4 obuolių
Kaip gaminti
Sviestą išsukite ar išplakite plaktuvu su cukrumi, vaniliniu cukrum, druska. Dėkite po vieną kiaušinį ir plakite toliau.
Du obuolius nulupkite, pašalinkite sėklalizdžius ir sutarkuokite burokine tarka. Vieną ar du obuolius supjaustykite kubeliais.
Miltus sumaišykite su krakmolu ir kepimo milteliais.
Į sviesto masę dėkite obuolius, miltus ir sumaišykite, tačiau nepermaišykite – tik kol miltai sudrėks.
Kepimo formą ištepkite sviestu ir pabarstykite miltais arba manų kruopomis.
Dėkite tešlą į kepimo formą ir kepkite įkaitintoje iki 180 laipsnių orkaitėje apie 40-45 minutes. Ar iškepė, tikrinkite mediniu pagaliuku.
Išėmę iš formos dėkite ant grotelių. Kai atauš, apibarstykite milteliniu cukrumi ir tarkuota citrinos žievele.