Sūris tešloje: paprastai pagaminama, bet nepaprastai skanu

Paprastai pagaminama, bet nepaprastai skanu. Nežinau net ką, galėčiau daugiau pasakyti apie šį užkandį. Tik raginu pasigaminti patiems.

 Camembert sūris tešloje.<br> „Kviečiu į virtuvę“ nuotr.
 Camembert sūris tešloje.<br> „Kviečiu į virtuvę“ nuotr.
 Camembert sūris tešloje.<br> „Kviečiu į virtuvę“ nuotr.
 Camembert sūris tešloje.<br> „Kviečiu į virtuvę“ nuotr.
 Camembert sūris tešloje.<br> „Kviečiu į virtuvę“ nuotr.
 Camembert sūris tešloje.<br> „Kviečiu į virtuvę“ nuotr.
Daugiau nuotraukų (3)

„Kviečiu į virtuvę“

Jan 23, 2021, 12:59 PM, atnaujinta Jan 21, 2023, 11:01 AM

Porcijos 2.

Užtruksite apie 30 min.

Reikės:

  • 1 kamembero sūrio (apie 120 g);
  • 250 g sluoksniuotos tešlos lakšto;
  • 1 v. š. medaus;
  • 1 a. š. Provanso žolelių;
  • 1 kiaušinio;
  • 1 a. š. sezamo sėklų.

Gaminimas:

Tešlą iškočiojame. Maždaug per vidurį dedame sūrį. Tešlą patepame skystu medumi, pabarstome žolelėmis. Užklojame camembert tešlos lapu. Gražiai sulyginame.

Įpjauname juosteles tešlos iki pat sūrio. Susukame kiekvieną juostelę atskirai, tarsi padarydami saulutę. Patepame kiaušinio plakiniu. Pabarstome sezamo sėklomis.

Kepame įkaitintoje orkaitėje iki 180 ºC apie 20 – 25 min.

Valgome iškepusius sausainukus laužiant ir padažant į sūrį.

„Kviečiu į virtuvę“

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.