Su traškia tai su traškia, ko gi nepadarysi dėl vaikų ir jų norų.
O kad šoninė būtų dar skanesnė ir sultingesnė, marinavau ją obuolių sultyse. Pavyko puikiai, tad receptu dalinuosi ir su jumis.
Porcijos – 4. Užtruksite daugiau nei 1 val.
Obuolių sultyse marinuota šoninė
Reikės:
- 1 kg kiaulienos šoninės (gali būti su kauliuku);
- 250 ml obuolių sulčių;
- 1 a. š. česnako granulių;
- 1 v. š. druskos;
- ¼ a. š. juodųjų pipirų;
- 1 a. š. raudonėlių;
- 1 a. š. paprikos miltelių;
- 3–4 v. š. rupios druskos.
Kaip gaminti
Į obuolių sultis beriame šaukštą druskos, česnako granulių, pipirų. Išmaišome. Į šoninę švirkštu sušvirkščiame visą marinatą. Pabarstome raudonėliais ir paprika.
Kepimo indą išklojame kepimo popieriumi, dedame šoninę odele į viršų. Ant jos tolygiai paskirstome visą rupią druską.
Orkaitę įkaitiname iki 180 laipsnių ir kepame 40–50 min. Nuimame susidariusį druskos luobą, padidiname kaitrą iki 220 laipsnių ir kepame dar 20 min., kol odelė taps traški.