Kepta šoninė, marinuota obuolių sultyse: po traškia plutele – sultinga mėsa

Jeigu aš namuose kepu šoninę, dažniausiai tai būna dukters prašymu. Tik visada dar priduria: „Tik būk gera, iškepk su traškia odele“. 

Obuolių sultyse marinuota šoninė.<br>„Kviečiu į virtuvę“.
Obuolių sultyse marinuota šoninė.<br>„Kviečiu į virtuvę“.
Obuolių sultyse marinuota šoninė.<br>„Kviečiu į virtuvę“.
Obuolių sultyse marinuota šoninė.<br>„Kviečiu į virtuvę“.
Daugiau nuotraukų (2)

„Kviečiu į virtuvę“

Jan 27, 2021, 11:04 AM, atnaujinta Jan 24, 2022, 9:45 AM

Su traškia tai su traškia, ko gi nepadarysi dėl vaikų ir jų norų. 

O kad šoninė būtų dar skanesnė ir sultingesnė, marinavau ją obuolių sultyse. Pavyko puikiai, tad receptu dalinuosi ir su jumis. 

Porcijos – 4. Užtruksite daugiau nei 1 val.

Obuolių sultyse marinuota šoninė 

Reikės: 

  • 1 kg kiaulienos šoninės (gali būti su kauliuku);
  • 250 ml obuolių sulčių;
  • 1 a. š. česnako granulių;
  • 1 v. š. druskos;
  • ¼ a. š. juodųjų pipirų;
  • 1 a. š. raudonėlių;
  • 1 a. š. paprikos miltelių;
  • 3–4 v. š. rupios druskos.

Kaip gaminti

Į obuolių sultis beriame šaukštą druskos, česnako granulių, pipirų. Išmaišome. Į šoninę švirkštu sušvirkščiame visą marinatą. Pabarstome raudonėliais ir paprika. 

Kepimo indą išklojame kepimo popieriumi, dedame šoninę odele į viršų. Ant jos tolygiai paskirstome visą rupią druską. 

Orkaitę įkaitiname iki 180 laipsnių ir kepame 40–50 min. Nuimame susidariusį druskos luobą, padidiname kaitrą iki 220 laipsnių ir kepame dar 20 min., kol odelė taps traški.

„Kviečiu į virtuvę“

UAB „Lrytas“,
Gedimino 12A, LT-01103, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus webmaster@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2022 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.