Gaivus biskvitinis tortas su varškės kremu ir persikais: receptas, kuriuo norisi dalintis

Mano puslapio sekėjai turbūt jau pastebėjo, kad mūsų šeima mėgsta gaivius desertus, gaivius tortus.

Gaivus biskvitinis tortas.<br>„Gamink su Audrone“ nuotr.
Gaivus biskvitinis tortas.<br>„Gamink su Audrone“ nuotr.
Gaivus biskvitinis tortas.<br>„Gamink su Audrone“ nuotr.
Gaivus biskvitinis tortas.<br>„Gamink su Audrone“ nuotr.
Gaivus biskvitinis tortas.<br>„Gamink su Audrone“ nuotr.
Gaivus biskvitinis tortas.<br>„Gamink su Audrone“ nuotr.
Daugiau nuotraukų (3)

Audronė Zemenskienė, „Gamink su Audrone“

Jan 30, 2021, 5:01 PM, atnaujinta Jan 30, 2023, 1:04 PM

Šventėms ir pagaminau tortą, gaivų, neriebų, nesprangų – tokį, prie kurio net ir kavos puodelio gali nebūti.

Jei ir jūs esate gaivių tortų mėgėjai, tuomet receptas skirtas jums.

Gaivus biskvitinis tortas 

Biskvitui reikės: 

  • 3 kiaušinių,
  • 100 g cukraus,
  • 100 g miltų,
  • 2 v. š. aliejaus,
  • 0,5 a. š. kepimo miltelių.

Pertepimui:

  • 800 g desertinės varškės (naudojau vanilės skonio),
  • 20 g želatinos + 8 v. š. vandens,
  • 1 indelio konservuotų persikų puselių (820 ml)

Papildomai reikės šiek tiek sviesto torto formai ištepti.

Gaminimo eiga

Kiaušinius gerai suplakiau su cukrumi iki baltų putų (masė stipriai padidėja), įpyliau aliejų ir per kelis kartus įmaišiau persijotus miltus su kepimo milteliais.

Į tortinę (atsegamais šonais) patiesiau kepimo popierių, sutepiau sviestu kraštus, dugną ir supyliau masę.

Kepiau įkaitintoje iki 180 laipsnių orkaitėje apie 25-30 min. 

Iškeptą biskvitą palikau atvėsti ir tik tada jį perpjoviau į 3 dalis.

Želatiną brinkinau apie 10 min. vėsiame vandenyje, vėliau kaitinau iki granulytės visiškai ištirpo (jei kiek lieka granulyčių, želatiną perpilkite per sietelį). Želatiną atvėsinau.

Į desertinę varškę supyliau želatiną ir sudėjau mažais gabaliukais pjaustytus persikus.

Torto surinkimas. Biskvitus sulaisčiau konservuotų persikų sirupu. Ant viršaus gausiai dėjau varškės kremo, tuomet vėl dėjau kitą biskvitą, varškės kremą ir galiausiai uždėjau paskutinį tečią biskvitą, kurį ir sutepiau nedideliu sluoksniu varškės kremu.

Liko tortą papuošti. Aš puošiau persikų ir kivių griežinėliais.

Pastaba: tortą surinkinėkite tortinėje ar naudokite surinkimui skirtą žiedą. Tik tada tortas išlaikys savo formą ir bus taisyklingos formos.

Gaminau 23 cm skersmens tortinėje.

Skanaus!

„Gamink su Audrone“

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.