Produktai paprasti, pagaminti lengva, o pačios salotos tokios gaivios, traškios ir skanios, kad sunku sustoti valgyti.
Puikiai tiks tiek švenčių stalui, tiek kasdienai. Tad pasilepinkite ir palepinkite kitus.
Vištienos salotos su vynuogėmis ir riešutais
Reikės:
- 0,5 kg vištienos (tinka bet kokios mėsingesnės dalys)
- 1 saliero stiebo
- kelių svogūnų laiškų
- saujelės vynuogių
- 2 v. š. majonezo
- 2 v. š. graikinio jogurto ar grietinės
- pusės citrinos sulčių
- žiupsnelio rudojo cukraus
- žiupsnelio druskos
- maltų juodųjų pipirų
- kapotų šviežių krapų
- saujelės graikinių riešutų ar pekaninių karijų
- aguonų (nebūtinai)
Kaip gaminti
Vištieną išvirkite pasūdytame vandenyje, jai atvėsus pašalinkite odelę ir kaulus, mėsą suplėšykite rankomis ar supjaustykite.
Suberkite į dubenį. Ten pat berkite griežinėliais supjaustytą saliero stiebą, perpus perpjautas vynuoges, smulkintus svogūnų laiškus, riešutus.
Paruoškite užpilą iš majonezo, jogurto, citrinos sulčių, cukraus, druskos ir juodųjų pipirų. Jei mėgstate, įberkite aguonų. Viską sumaišykite.
Leiskite salotoms keletą valandų pastovėti šaldytuve ir skanaukite.