Produktams matuoti naudojau 200 ml stiklinę.
Gamindami užtruksite apie 15 min., dar 15 min. prireiks, kol sausainiai keps.
Obuoliniai sausainiai
Reikės:
- 160 g kambario temperatūros sviesto (galite naudoti ir margariną);
- 0,5 st. cukraus;
- 1 kiaušinio;
- 1,5 st. kubeliais pjaustytų obuolių;
- 2 st. miltų;
- 1 a. š. kepimo miltelių;
- 0,5 a. š. druskos;
- 1 a. š. vanilinio cukraus.
Kaip gaminti
Kambario temperatūros sviestą išsukame su cukrumi. Įmušame kiaušinį ir gerai išmaišome. Įsijojame miltus, kepimo miltelius ir druską. Gerai išmaišome.
Obuolius nulupame ir supjaustome kubeliais. Įmaišome į tešlą. Sausainius formavau drėgnomis rankomis, galite tešlą kabinti šaukštu, bet man rankomis buvo patogiau.
Sudedame sausainius į kepimo popieriumi išklotą skardą. Dedame kepti į įkaitintą iki 170 laipsnių orkaitę 10–15 min., kol sausainiai iškeps ir gražiai apskrus.