Greitai paruošiami obuoliniai sausainiai: purūs, trapūs ir gardžiai kvepiantys

Minkštučiai, purūs, trapūs ir kvepiantys obuoliais. Štai tokie mano savaitgalio kepiniai. Iš normos iškepiau visą skardą sausainių.

Obuoliniai sausainiai.<br>„Kviečiu į virtuvę“ nuotr.
Obuoliniai sausainiai.<br>„Kviečiu į virtuvę“ nuotr.
Obuoliniai sausainiai.<br>„Kviečiu į virtuvę“ nuotr.
Obuoliniai sausainiai.<br>„Kviečiu į virtuvę“ nuotr.
Obuoliniai sausainiai.<br>„Kviečiu į virtuvę“ nuotr.
Obuoliniai sausainiai.<br>„Kviečiu į virtuvę“ nuotr.
Daugiau nuotraukų (3)

„Kviečiu į virtuvę“

Feb 15, 2021, 4:59 PM, atnaujinta Feb 13, 2023, 8:36 AM

Produktams matuoti naudojau 200 ml stiklinę.

Gamindami užtruksite apie 15 min., dar 15 min. prireiks, kol sausainiai keps.

Obuoliniai sausainiai

Reikės:

  • 160 g kambario temperatūros sviesto (galite naudoti ir margariną);
  • 0,5 st. cukraus;
  • 1 kiaušinio;
  • 1,5 st. kubeliais pjaustytų obuolių;
  • 2 st. miltų;
  • 1 a. š. kepimo miltelių;
  • 0,5 a. š. druskos;
  • 1 a. š. vanilinio cukraus.

Kaip gaminti

Kambario temperatūros sviestą išsukame su cukrumi. Įmušame kiaušinį ir gerai išmaišome. Įsijojame miltus, kepimo miltelius ir druską. Gerai išmaišome. 

Obuolius nulupame ir supjaustome kubeliais. Įmaišome į tešlą. Sausainius formavau drėgnomis rankomis, galite tešlą kabinti šaukštu, bet man rankomis buvo patogiau. 

Sudedame sausainius į kepimo popieriumi išklotą skardą. Dedame kepti į įkaitintą iki 170 laipsnių orkaitę 10–15 min., kol sausainiai iškeps ir gražiai apskrus.

„Kviečiu į virtuvę“

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.