Traškūs ryžių kukuliukai su tunu ir sūriu tiks tiek pietums, tiek užkandžiui

Skanūs ir traškūs kukuliukai gali būti patiekiami kaip pagrindinis patiekalas ir kaip puikus užkandis. Su ingredientais taip pat galite improvizuoti į valias – ir gausite vis kitokį skonį. Beje, puikus būdas sunaudoti likučius, jei netyčia išvirsite per daug.

Traškūs ryžių kukuliukai su tunu, kiaušiniais ir sūriu.<br>„Oditėlės blogas“ nuotr.
Traškūs ryžių kukuliukai su tunu, kiaušiniais ir sūriu.<br>„Oditėlės blogas“ nuotr.
Traškūs ryžių kukuliukai su tunu, kiaušiniais ir sūriu.<br>„Oditėlės blogas“ nuotr.
Traškūs ryžių kukuliukai su tunu, kiaušiniais ir sūriu.<br>„Oditėlės blogas“ nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

„Oditėlės blogas“

2021-02-15 12:19, atnaujinta 2023-02-13 08:37

Traškūs ryžių kukuliukai su tunu, kiaušiniais ir sūriu

18 vnt. reikės:

  • 200 g ryžių (naudojau 'basmati');
  • 150 g konservuoto tuno aliejuje;
  • 2 virtų kiaušinių;
  • 3 v. š. gruzdintų svogūnų (galite keisti keptais);
  • 60 g tarkuoto fermentinio sūrio;
  • 1 kiaušinio;
  • druskos, maltų juodųjų pipirų;

Papildomai reikės:

  • 2 kiaušinių;
  • miltų;
  • džiūvėsėlių (naudojau „panko“).

Kaip gaminti

Į verdantį vandenį įdėkite žiupsnelį druskos, suberkite ryžius ir išvirkite. Naudokite mažiau vandens nei įprastai, kad išvirę nebūtų tokie birūs, o šiek tik lipnūs. Atvėsinkite.

Į dubenį sudėkite ryžius, nuvarvintą ir pasmulkintą tuną, tarkuotus virtus kiaušinius, gruzdintus arba keptus svogūnus, sūrį, išplaktą kiaušinį, pagardinkite druska, maltais juodaisiais pipirais ir viską gerai išmaišykite. 

Formuokite norimo dydžio kukuliukus stipriai paspausdami, kad jie būtų tvirti (naudojau kupiną valgomą šaukštą).

Imkite tris gilesnes lėkštes: į vieną suberkite miltus, antroje išplakite kiaušinius, į trečią suberkite džiūvėsėlius.

Puode įkaitinkite 1 l aliejaus. 

Kukuliukus apvoliokite miltuose, tuomet kiaušinių plakinyje ir galiausiai džiūvėsėliuose. Dėkite į įkaitintą aliejų ir apskrudinkite iš visų pusių.

Patiekite su mėgstamu padažu. Idealiai tiktų grietinėlės ir pievagrybių padažas.

Skanaus!

Triukai: 

  1. vienu metu kepkite po 5 kukuliukus, su kiekviena nauja kepimo partija mažinkite kaitrą, nes aliejus vis stipriau įkaista ir kukuliukai gali pradėti per stipriai skrusti. Tai neaktualu, jei turite gruzdintuvą, kuriame palaikoma stabili temperatūra;
  2. iškeptus kukuliukus dėliokite ant popierinio virtuvinio rankšluoščio, kad susigertų riebalų perteklius.

„Oditėlės blogas“

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.