Šis obuolių pyragas tapo tikru atradimu: paruošti itin paprasta, o rezultatas sužavėjo visus

Och, koks skanus šis pyragas! Ypač tiems, kurie mėgsta krembriulė, bet negali suvalgyti visos šio deserto porcijos dėl saldumo. 

Krembriulė skonio obuolių pyragas.<br>„Kūmutės virtuvė“ nuotr.
Krembriulė skonio obuolių pyragas.<br>„Kūmutės virtuvė“ nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Renata Šniolienė, „Kūmutės virtuvė“

Feb 16, 2021, 7:41 PM, atnaujinta Feb 13, 2023, 8:35 AM

Atradau atsvarą pyragą kepdama mielinės tešlos krepšelyje ir parūgštindama obuoliais. Ir nebebarstydama ir nebelydydama cukraus plutos, jo čia tikrai netrūksta. Visus kitus produktus subalansavau kelis mėnesius bandydama, kol gavau tokį, kurį ragaujant norisi užsimerkti iš malonumo.

Kaip dauguma mano receptų, šis irgi gimė iš užsilikusių produktų. Šaldytuve aptikau nesunaudotos bebaigiančios galioti grietinėlės, šaldiklyje – šaldytos tešlos, o vaisų vazoje rudeniniai obuoliai irgi prašėsi į kepinį.

Tad, kaip dažniausiai būna, mintyse „persukau“ visus tokių produktų derinius, prisiminiau visus obuolių pyragus, tuomet ir kišą, ir galiausiai – krembriulė. Šis skambėjo geriausiai. 

Pirmas bandymas buvo per saldus, tad mažinau cukraus kiekį, kol gavau tai, kas tinka visų ragavusių skoniui.

Pagaminti itin paprasta, nes naudojama jau paruošta tešla, tereikės vieno indo skystiems produktams sumaišyti ir lentelės obuoliams supjaustyti. Ar gali būti paprasčiau?

Mielai dalinuosi atradimu.

Krembriulė skonio obuolių pyragas

Reikės (26 cm skersmens kepimo formai):

  • 500 g šaldytos mielinės tešlos
  • 2 didesnių obuolių
  • 200 ml plakamosios grietinėlės
  • 2 L dydžio kiaušinių
  • 120 g rudojo cukraus
  • 1 šaukštelio vanilinio cukraus

Kaip gaminti 

Šaldytą tešlą iš šaldiklio perdedu į šaldytuvą atvėsti, obuolius pjaunu perpus, pašalinu sėklalizdžius ir supjaustau riekelėmis.

Kiaušinius įmušu į dubenį, suberiu rudąjį ir vanilinį cukrų ir šluotele plaku iki visiškai ištirpsta. Supilu grietinėlę ir vėl plaku, kol viskas tolygiai susimaišo.

Atvėsusią tešlą kloju į kepimo formą, jei turiu tešlos lapelius, naudoju apvalią. Jei vieną lakštą – į kvadratinę. Kaip visad, naudoju puikiąsias silikonines formas, į jas nereikia kloti kepimo popieriaus ar jų tepti riebalais, patogu ir tvaru.

Ant tešlos sudėlioju obuolių griežinėlius, lėtai, taikydama į visus tarpelius, supilu plakinį, formą dedu į orkaitės vidurį, jungiu 180 laipsnių temperatūrą ir kepu apie 40 min.

Iškepusį pyragą palieku atvėsti orkaitėje, vėliau atsargiai perkeliu į šaldytuvą iki visiškai  sustingsta. Šis pyragas valgomas tik šaltas, tad ilgiausia pyrago gaminimo dalis ir yra atvėsinimas.

Jei kažkam visgi trūksta saldumo, pyrago gabaliuką galima apiberti cukrumi ir jį išlydyti degikliu, tuomet turėsit dar labiau krembriulė skonio.

Viena pyragą valgiusi maža mergaitė sakė, kad pirmą kartą valgo ledus su obuoliais.

„Kūmutės virtuvė“

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.