Mielinės bandelės su sojų varške bus skanios tiek šiltos, tiek šaltos

Tinklaraštis „Mi ir Do virtuvė“ dalijasi mielinių bandelių su sojų varške receptu. Išbandykite!

Mielinės bandelės su sojų varške.<br>„Mi ir Do virtuvė“ nuotr.
Mielinės bandelės su sojų varške.<br>„Mi ir Do virtuvė“ nuotr.
Mielinės bandelės su sojų varške.<br>„Mi ir Do virtuvė“ nuotr.
Mielinės bandelės su sojų varške.<br>„Mi ir Do virtuvė“ nuotr.
Mielinės bandelės su sojų varške.<br>„Mi ir Do virtuvė“ nuotr.
Mielinės bandelės su sojų varške.<br>„Mi ir Do virtuvė“ nuotr.
Daugiau nuotraukų (3)

„Tapk auGalingas“

Feb 22, 2021, 9:17 AM, atnaujinta Feb 22, 2021, 9:17 AM

8 didelėms bandelėms reikės:

  • 200 g kvietinių miltų
  • 4 g sausų mielių
  • 2 v. š. cukraus
  • žiupsnio druskos
  • 25 g veganiško sviesto
  • 100 g augalinio pieno, pvz. migdolų

Įdarui:

  • 180 g natūralaus skonio sojų varškės (tofu)
  • akvafabos (skysčio nuo konservuotų pupelių arba avinžirnių)
  • 25 g veganiško sviesto
  • 2 v. š. cukraus 
  • 1 v. š. krakmolo
  • 2 a. š. vanilės ekstrakto
  • 0,5 citrinos sulčių
  • 0,5 citrinos žievelės
  • saujos razinų

Kaip gaminti

Nedideliame puode pašildykite augalinį sviestą, jam ištirpus supilkite migdolų pieną ir išjunkite ugnį.

Dubenyje sumaišykite miltus, mieles, druską, cukrų.

Į miltų mišinį supilkite šiltą pieną su sviestu.

Išmaišykite, palikite 10 minučių ir išminkykite. Uždenkite dubenį rankšluosčiu ir padėkite šiltai 1 valandai. (Gudrybė, jeigu namie šalta ir sunku kildinti tešlą: stiklinę vandens 2 minutes šildykite mikrobangų krosnelėje, išimkite, įdėkite ten dubenį su tešla ir uždarykite. Laikykite valandą. Žinoma, krosnelės jau nejunkite.)

Sojų varškę sutrinkite šakute arba pirštais.

Plakite akvafabą, kol taps putomis. 4 šaukštus šių putų įdėkite į tofu.

Sudėkite visus kitus įdaro ingredientus (išskyrus razinas) ir sumaišykite. Citrinos žievelė turi būti tarkuota arba smulkiai supjaustyta, o veganiškas sviestas itin minkštas arba ištirpdytas. Labai kvapnus įdaras paruoštas! (Gudrybė, jei skysčio susidarė per daug ir matote, kad įdaras ne pasiskleis, o išbėgs: įdarą gausiai maišydami pašildykite – suveiks krakmolas ir sutirštins masę.)

Iškilus tešlai, ją iškočiokite ant šiek tiek pamiltuoto stalo. Turi išeiti stačiakampis.

Tešlą padenkite įdaru, pabarstykite razinomis. Susukite į ritinį, jį supjaustykite į 8 lygias dalis.

Skardą išklokite kepimo popieriumi. Išdėliokite bandeles ir palikite šiltai 1 valandai.

Įkaitinkite orkaitę iki 190°C. Bandutes atsargiai ištepkite akvafaba arba akvafabos ir sirupo mišiniu. Kepkite apie 25 minutes.

Iškepusias padėkite ant grotelių, nesuslėkite vienos ant kitos, nes jos itin minkštos ir turi sutvirtėti!

Skanios ir šiltos, ir šaltos. Galima laikyti kelias dienas sandarioje dėžutėje. 

Receptu dalijasi ne pelno siekiantis ir augalinę mitybą populiarinantis projektas „Tapk auGalingas“, kuriuo norima paskatinti susipažinti su augaline mityba ir pabandyti bent retkarčiais gaminti be gyvūninės kilmės produktų. Kiekvieną pirmadienį mūsų portale ieškokite naujų ir įdomių auGalingų receptų!

Šįkart už receptą dėkojame tinklaraščiui „Mi ir Do virtuvė“.

Spauskite mygtuką „VISI KOMENTARAI“ ir reikškite savo nuomonę.

UAB „Lrytas“,
Gedimino 12A, LT-01103, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus webmaster@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2021 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.