Silkė su pupelėmis ir grybais: paprasta, sotu ir gardu

2021 m. vasario 23 d. 16:13
„Kviečiu į virtuvę“
Receptas
Silkė vėl užvaldo mano virtuvę. Gavėnios penktadienį tradiciškai pietums – silkė. Šį kartą su pupelėmis ir džiovintais baravykais. 
Daugiau nuotraukų (1)
Porcijos – 4. Užtruksite apie 20 min.
Silkė su pupelėmis ir grybais
Reikės: 
  • 2 silkės filė;
  • 1 skardinės konservuotų pupelių (galima naudoti ir virtas);
  • 1 saujos džiovintų baravykų;
  • 1 svogūno;
  • žiupsnio pipirų;
  • 2 v. š. alyvuogių aliejaus;
  • šlakelio citrinos sulčių.
Kaip gaminti
Grybus užpilame verdančiu vandeniu ir paliekame išbrinkti. Svogūną supjaustome pusžiedžiais.
Keptuvėje įkaitiname aliejų. Pakepiname svogūnus, kol šie suminkštės. 
Grybus šiek tiek pasmulkiname ir sudedame į keptuvę. Pakaitiname keletą minučių.
Svogūnus ir grybus sumaišome su virtomis  ar konservuotomis pupelėmis. 
Į lėkštę dedame silkę, pagardą. Pabarstome pipirais, apšlakstome citrinų sultimis. 
silkėsilkės receptas^Instant
Rodyti daugiau žymių

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App StoreGoogle Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2025 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.