Porcijos – 4. Užtruksite apie 20 min.
Silkė su pupelėmis ir grybais
Reikės:
- 2 silkės filė;
- 1 skardinės konservuotų pupelių (galima naudoti ir virtas);
- 1 saujos džiovintų baravykų;
- 1 svogūno;
- žiupsnio pipirų;
- 2 v. š. alyvuogių aliejaus;
- šlakelio citrinos sulčių.
Kaip gaminti
Grybus užpilame verdančiu vandeniu ir paliekame išbrinkti. Svogūną supjaustome pusžiedžiais.
Keptuvėje įkaitiname aliejų. Pakepiname svogūnus, kol šie suminkštės.
Grybus šiek tiek pasmulkiname ir sudedame į keptuvę. Pakaitiname keletą minučių.
Svogūnus ir grybus sumaišome su virtomis ar konservuotomis pupelėmis.
Į lėkštę dedame silkę, pagardą. Pabarstome pipirais, apšlakstome citrinų sultimis.