Skumbrė perlinio kuskuso patale

Panašų receptą mačiau prieš kelis metus, bet aš nebūčiau aš, jei neįkiščiau savo pakeitimų ir nepagaminčiau pagal savo skonį.

Skumbrė perlinio kuskuso patale.<br>„Samčio užrašai“ nuotr.
Skumbrė perlinio kuskuso patale.<br>„Samčio užrašai“ nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Odeta Kudopčenkienė, „Samčio užrašai“

2021-02-25 15:34, atnaujinta 2023-02-20 12:47

Skanus, lengvas, aromatingas ir nebrangus patiekalas, nes skumbrė tikrai nėra brangi žuvis.

Skumbrė perlinio kuskuso patale

Iš nurodyto produktų kiekio paruošite 2 asmenims, užtruksite apie 30 min.

Reikalingi produktai:

  • 2 skumbrės filė po 150 g
  • 4 skiltelės česnako
  • 2 šaukštai aliejaus
  • 1 svogūnas
  • 150 g perlinio kuskuso
  • 150 g 30 proc. riebumo grietinės
  • 300 ml vandens (naudojau žuvies sultinį)
  • 1 šaukštas garstyčių
  • 1/2 citrinos žievelės
  • pagal skonį druskos
  • pagal skonį baltųjų pipirų

Kaip gaminti

Skumbrės filė ištriname druska bei pipirais ir paliekame,kol prireiks. 

Keptuvėje su aliejumi pakepinkite smulkintus svogūnus ir česnakus. Kai svogūnai suminkštės, į keptuvę dėkite kuskusą, grietinę, garstyčias, citrinos žievelę ir užpilkite sultiniu.

Maišydami pavirkite apie 10 min., kol kuskusas suminkštės.

Į kepimo skardelę dėkite kuskusą, ant viršaus uždėkite skumbrės filė ir dėkite į 200 C orkaitę 15 min.

„Samčio užrašai“

Norėdami komentuoti turite prisijungti.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.