Skanus, lengvas, aromatingas ir nebrangus patiekalas, nes skumbrė tikrai nėra brangi žuvis.
Skumbrė perlinio kuskuso patale
Iš nurodyto produktų kiekio paruošite 2 asmenims, užtruksite apie 30 min.
Reikalingi produktai:
- 2 skumbrės filė po 150 g
- 4 skiltelės česnako
- 2 šaukštai aliejaus
- 1 svogūnas
- 150 g perlinio kuskuso
- 150 g 30 proc. riebumo grietinės
- 300 ml vandens (naudojau žuvies sultinį)
- 1 šaukštas garstyčių
- 1/2 citrinos žievelės
- pagal skonį druskos
- pagal skonį baltųjų pipirų
Kaip gaminti
Skumbrės filė ištriname druska bei pipirais ir paliekame,kol prireiks.
Keptuvėje su aliejumi pakepinkite smulkintus svogūnus ir česnakus. Kai svogūnai suminkštės, į keptuvę dėkite kuskusą, grietinę, garstyčias, citrinos žievelę ir užpilkite sultiniu.
Maišydami pavirkite apie 10 min., kol kuskusas suminkštės.
Į kepimo skardelę dėkite kuskusą, ant viršaus uždėkite skumbrės filė ir dėkite į 200 C orkaitę 15 min.