Skumbrė perlinio kuskuso patale

2021 m. vasario 25 d. 15:34
Odeta Kudopčenkienė, „Samčio užrašai“
Receptas
Panašų receptą mačiau prieš kelis metus, bet aš nebūčiau aš, jei neįkiščiau savo pakeitimų ir nepagaminčiau pagal savo skonį.
Daugiau nuotraukų (1)
Skanus, lengvas, aromatingas ir nebrangus patiekalas, nes skumbrė tikrai nėra brangi žuvis.
Skumbrė perlinio kuskuso patale
Iš nurodyto produktų kiekio paruošite 2 asmenims, užtruksite apie 30 min.
Reikalingi produktai:
  • 2 skumbrės filė po 150 g
  • 4 skiltelės česnako
  • 2 šaukštai aliejaus
  • 1 svogūnas
  • 150 g perlinio kuskuso
  • 150 g 30 proc. riebumo grietinės
  • 300 ml vandens (naudojau žuvies sultinį)
  • 1 šaukštas garstyčių
  • 1/2 citrinos žievelės
  • pagal skonį druskos
  • pagal skonį baltųjų pipirų
Kaip gaminti
Skumbrės filė ištriname druska bei pipirais ir paliekame,kol prireiks. 
Keptuvėje su aliejumi pakepinkite smulkintus svogūnus ir česnakus. Kai svogūnai suminkštės, į keptuvę dėkite kuskusą, grietinę, garstyčias, citrinos žievelę ir užpilkite sultiniu.
Maišydami pavirkite apie 10 min., kol kuskusas suminkštės.
Į kepimo skardelę dėkite kuskusą, ant viršaus uždėkite skumbrės filė ir dėkite į 200 C orkaitę 15 min.
skumbrė^Instantreceptas
Rodyti daugiau žymių

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App StoreGoogle Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2025 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.