Makaronai su feta ir pomidorais: išbandykite tai, dėl kurio ūžia visas internetas

Jei artimiausiame prekybos centre nebeliko fetos, dėl to kaltas tik socialiniame tinkle „TikTok“ paskelbtas receptas. Paprasti iš kelių ingredientų paruošti makaronai su kremine kepta feta ir pomidorais, atrodo, užkariavo visą pasaulį. 

Makaronai su kepta feta ir pomidorais.<br> 123rf nuotr.
Makaronai su kepta feta ir pomidorais.<br> 123rf nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2021-02-26 11:04, atnaujinta 2023-02-20 12:46

Lietuva – ne išimtis. Daugybė tautiečių socialiniuose tinkluose dalijasi šiuo atradimu ir savo pagaminto patiekalo nuotraukomis. O taip pat negaili patarimų, kaip patobulinti receptą. 

„TikTok“ išgarsintas makaronų patiekalas – skanus ir paprastas, jį ruošiant fetos sūris kepamas vyšninių pomidorų ir alyvuogių aliejaus patale, kol suminkštės, viskas sumaišoma su česnakais, virtais makaronais ir šviežiais bazilikais.

Taip pagaminamas daug skonių atskleidžiantis makaronų patiekalas, kuris patinka ir mažiems, ir dideliems.

Norint pasigaminti šių makaronų, tereikės 6 pagrindinių ingredientų. Beveik nulis pastangų – ir maksimalus skonis garantuotas. 

Šį receptą dar 2019 metais paskelbė suomių maisto tinklaraštininkė Jenny Hayrinen, pavadinusi jį „Uunifetapasta“. Bet tik neseniai, kai juo buvo pasidalinta „TikTok“, receptas tarsi uraganas įsiveržė į makaronų mėgėjų virtuves. Ir ne veltui – nes nėra nieko paprasčiau.

Viską paruošite per 5 minutes – po to liks tik sulaukti, kol darbą atliks orkaitė. Tad šis patiekalas puikiai tinka visais atvejais – ir darbo dienos pietums ar vakarienei, ir jei tingisi ar nėra laiko trepsėti virtuvėje. 

Taip pat jis lengvai koreguojamas – galite likti prie bazinės recepto versijos ar papildyti makaronus rūkyta dešra, šonine, kepta mėsa, alyvuogėmis ar kitais mėgstamais priedais. 

Dalijamės receptu.

Makaronai su kepta feta ir pomidorais

Reikės:

  • 500 g vyšninių pomidoriukų 
  • 1/3 puodelio alyvuogių aliejaus
  • 250 g minkšto fetos sūrio 
  • 250 g mėgstamų makaronų
  • 2 česnako skiltelių 
  • ryšelio bazilikų 
  • druskos ir pipirų

Kaip gaminti 

Įkaitinkite orkaitę iki 200 laipsnių. 

Pomidoriukus sudėkite į vidutinio dydžio kepimo indą, viduryje padėkite fetos gabalą. 

Viską apliekite alyvuogių aliejumi. Apverskite fetą, kad iš abiejų pusių pasidengtų aliejumi. Apibarstykite druska, pipirais ir kepkite orkaitėje 30 minučių. 

Po to padidinkite karštį iki 230 laipsnių (kaitrai padidinti galite įjungti vėjelio funkciją) ir kepkite dar 15 minučių, kol feta apskrus, suminkštės, o pomidorai ištiš, odelės atsiskirs, o sultys ištekės. 

Per tą laiką išvirkite makaronus pagal instrukciją, nurodytą ant pakuotės. Nusunkite, pasilikite 1 puodelį skysčio, kuriame jie virė.

Iš orkaitės ištraukite indą su feta ir pomidorais, sudėkite sutraiškytus česnakus ir viską sumaišykite, kol feta ištirps ir kartu su pomidorų sultimis bei aliejumi sudarys kreminį padažą.

Į šią masę sudėkite išvirtus makaronus ir išmaišykite, kad gerai pasidengtų padažu. Jeigu jis per tirštas, pilkite vandens, kuriame virė pomidorai. 

Patiekite su šviežiais bazilikais. 

Skanaus!

Receptą išbandę internautai dalijasi tokiais atradimais:

  • svarbu rinktis saldesnius pomidorus;
  • feta taip pat turėtų būti kokybiška, ne per sūri, jos neturėtų būti per daug;
  • daugiau skonio suteikia papildomi prieskoniai, pavyzdžiui, aitriosios paprikos;
  • šie makaronai skanūs ir atvėsę.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.