Padažui pagaminti naudojau grietinėlę, parmezaną, saulėje džiovintus pomidorus ir špinatus.
Kepimui reikia didelės keptuvės. Kitu atveju lašišos gabaliukus galima kepti per du kartus.
Kažkada buvau įkėlusi panašų receptą, kurio padaže naudojau vyšninius pomidorus. Jis sulaukė daug dėmesio ir gerų atsiliepimų. Tad tikiuosi, kad šis irgi patiks!
Man skaniausia patiekti su orkaitėje keptomis bulvėmis ar makaronais.
Lašiša grietinėlės padaže su saulėje džiovintais pomidorais
Paruošimo laikas – 5 min., gaminimo laikas – 15 min. Kiekis: 4 porcijos
Reikalingi produktai:
- 600-800 lašišos filė, supjaustytos į 4-6 gabaliukus
- 70 g mažų špinatų
- 1/2 st. saulėje džiovintų pomidorų aliejuje, smulkiai supjaustytų
- 250 ml neriebios grietinėlės
- 1/2 st. smulkiai tarkuoto parmezano (ar kito kietojo sūrio)
- 3 česnakų skiltelių, susmulkintų
- 2 valg. š. šviežių krapų (arba 1 arbat. š. džiovintų krapų)
- 1/3 arbat. š. paprikos miltelių
- citrinos sulčių
- aliejaus ir sviesto kepimui
- druskos, pipirų
Kaip gaminti
Lašišą nusausinti, apšlakstyti aliejumi, apibarstyti druska, pipirais. Palikti pastovėti kambario temp. 20 min.
Keptuvėje įkaitinti aliejų ant vidutinės temperatūros. Sudėti lašišos filė oda į apačią. Kepti apie 4-6 min. nelygu dydis. Apversti ir apkepti viršų apie 1-2 min.
Lašišą išimti iš keptuvės. Išvalyti keptuvę. Ant vidutinės temperatūros įkaitinti gabaliuką sviesto. Suberti ir apkepti česnakus apie 30 s.
Supilti grietinėlę, sūrį, pomidorus, špinatus, įlašinti citrinos sulčių, įberti paprikos miltelių, druskos, pipirų, krapų. Uždengti keptuvę ir kaitinti, kol špinatai sukris (apie 1-2 min.)
Sudėti lašišos gabaliukus į keptuvę. Ant žemos temperatūros patroškinti keletą minučių.