Kepsneliams avinžirnius galite išsivirti, galite naudoti ir konservuotus.
Avinžirnių kepsneliai pagaminami greitai, receptas nesudėtingas, o svarbiausia, kad jie labai skanūs.
Prie kepsnelių puikiai tinka darźovės, natūralus jogurtas.
Su jumis dalinuosi avinžirnių kepsnelių su daržovėmis receptu.
Avinžirnių kepsneliai su brokoliais ir morkomis
Reikės:
- 1 skardinės konservuotų avinžirnių (265 g)
- 1 morkos,
- 1-2 brokolių žiedynų (naudojau šaldytus),
- 1-2 česnako skiltelių,
- 1 svogūno.
Papildomai reikės:
- 1 kiaušinio,
- 2-3 v. š. avižinių miltų arba džiūvėsėlių,
- prieskoninių žolelių,
- druskos,
- lydyto sviesto (kepsneliams kepti).
Kaip gaminti
Keptuvėje lydytame svieste pakepinau burokine tarka tarkuotą morką ir smulkintą svogūną.
Į smulkintuvą subėriau avinžirnius, kepintas daržoves ir brokolius. Susmulkinau.
Į masę įmušiau kiaušinį, subėriau miltus, pagardinau druska, prieskoninėmis žolelėmis.
Iš paruoštos masės kepiau kepsnelius lydytame svieste.
Patiekiau su natūraliu jogurtu.
Skanaus!