„Piccata“ vištiena – tai vištiena sviesto ir citrinų padaže. Produktai paprasti, paruošite vos per pusvalandį, o rezultatas turėtų patikti visai šeimai.
Sultinga vištiena su gardžiu padažu, kurio skonio paletę vainikuoja kaparėliai, – sveika ir gardi vakarienė ar pietūs. Išbandykite!
Vištiena sviesto ir citrinų padaže
2-3 porcijoms reikės:
- 3 vištienos krūtinėlių
- druskos ir pipirų
- 1 a. š. česnakų granulių
- miltų
- 4 v. š. alyvuogių aliejaus
- 4 v. š. sviesto
- 2 česnako skiltelių
- 2 puodelių vištienos sultinio
- 1 citrinos sulčių
- 1 skiltelėmis supjaustytos citrinos
- 100 ml baltojo vyno
- kelių v. š. kaparėlių
Kaip gaminti
Krūtinėles nuplaukite ir nusausinkite. Supjaustykite į 6 dalis, apibarstykite druska, pipirais, česnakų granulėmis.
Apvoliokite kiekvieną kepsnelį miltuose, nukratykite miltų perteklių.
Keptuvėje įkaitinkite 3 v. š. alyvuogių aliejaus ir 1 v. š. sviesto, apkepkite kepsnelius maždaug po 4 minutes iš abiejų pusių, kol gražiai paruduos. Sudėkite kepsnelius į dubenį.
Padažui įkaitinkite 1 v. š. alyvuogių aliejaus ir 1 v. š. sviesto, apkepkite kapotus česnakus. Supilkite vištienos sultinį, citrinos sultis, vyną, dėkite supjaustytą citriną. Pagardinkite druska, pipirais. Kai padažas užvirs, suberkite kaparėlius.
Sudėkite vištieną į padažą ir viską pakaitinkite 5 minutes.
Jeigu norite tirštesnio padažo, dėkite dar sviesto.
Patiekite su makaronais, ryžiais ar salotomis.