Itin gardi marinuota skumbrė: valgytojai net pirštus aplaižys

Skumbrė pastaruoju metu itin populiari – tai ne tik skani, bet ir labai vertinga žuvis, kurioje daug omega-3 riebiųjų rūgščių, saugančių širdį ir kraujagysles. 

 Marinuota skumbrė.<br> 123rf nuotr.
 Marinuota skumbrė.<br> 123rf nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Mar 5, 2021, 12:04 PM, atnaujinta Feb 28, 2023, 9:34 AM

Jei pristigote idėjų, kaip paruošti šią riebią žuvį, dalijamės viena puikia ir ne kartą išbandyta idėja: itin gardžios ir kvapnios marinuotos skumbrės receptu. Paruošti paprasta, o skonis toks puikus, kad valgytojai net pirštus aplaižys. 

Ypatingos spalvos ir skonio, primenančio rūkytos skumbrės skonį, suteikia juodoji arbata ir svogūnų lukštai. 

Taip paruošta skumbrė tiks ir užkandžiui, ir pietums ar vakarienei. 

Marinuota skumbrė

Reikės:

  • 2 atšildytų skumbrių

Marinatui reikės:

  • maždaug 1 l vandens
  • 2-3 v. š. druskos
  • 1,5 v. š. cukraus
  • 3 saujų svogūnų lukštų
  • 2 v. š. juodos birios arbatos

Kaip gaminti 

Skumbres nuplaukite ir išvalykite. 

Į vandenį suberkite visus marinatui skirtus ingredientus, užvirkite ir pavirinkite minutę-dvi. Palikite atvėsti. 

Perkoškite ir vėsiu marinatu užpilkite skumbres. Dėkite į šaldytuvą ir palikite marinuotis tris paras. 

Skanaukite su juoda duona ir svogūnais arba karštomis bulvėmis.

 

Norėdami komentuoti turite prisijungti.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.