TV3 laidos „Gardu Gardu“ vedėjas Gianas Luca Demarco pusryčiams siūlo išsikepti ne įprastą omletą, o susuktą į tortiliją. Purų, kvapnų, praturtintą parmezano sūriu ir pievagrybiais omletą labai patogu valgyti rankomis.
Tad kodėl gi pusryčiams nepersikelti ant sofos? Su šiuo patiekalu tai visiškai saugu.
Omletas su pievagrybiais tortilijoje
Reikės (2 porcijoms):
- 2 šalotinių svogūnų
- 4-5 pievagrybių
- alyvuogių aliejaus
- 4-6 kiaušinių
- 50-70 ml grietinėlės
- 70-80 g parmezano sūrio
- persilado prieskonių
- druskos
- pipirų
- 2 tortilijų
Kaip gaminti
Svogūnus supjaustyti pusžiedžiais, pievagrybius skiltelėmis. Į įkaitintą keptuvę su šlakeliu alyvuogių aliejaus įberti pusę svogūnų (kitą dali palikti antrai porcijai). Kepti, kol suminkštės.
Kiaušinius išplakti su grietinėle, įberti parmezano sūrio, persilado prieskonių, druskos, pipirų ir permaišyti. Pusę plakinio įpilti į keptuvę ant svogūnų, ant viršaus dėti pievagrybius. Kepti ant silpnos kaitros.
Kol viršus dar skystas, uždėti tortilijos lakštą ir kepti, kol omletas visiškai iškeps. Omletą apversti ir apkepti tortiliją.
Išėmus iš keptuvės susukti vyniotinį, kad tortilija liktų viršuje.
Antrą porciją paruošti taip pat. Valgyti su mėgstamomis salotomis.