Šventinis Velykų pyragas namus iškvėpins nuostabiais aromatais

Eglė Saldūnaitė Velykoms siūlo išsikepti spalvingą nuostabaus skonio pyragą. Jis tikrai papuoš švenčių stalą ir pradžiugins valgytojus. 

Šventinis Velykų pyragas.<br> Nuotr. iš asmeninio albumo.
Šventinis Velykų pyragas.<br> Nuotr. iš asmeninio albumo.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Mar 10, 2021, 7:00 PM, atnaujinta Mar 6, 2023, 7:30 PM

Dalijamės jos receptu.

Šventinis Velykų pyragas 

Reikės: 

  • 90 g tirpinto sviesto
  • 3 kiaušinių
  • 150 g rudojo cukraus
  • 100 g migdolų miltų
  • 150 g kvietinių miltų
  • 1 vidutinio dydžio obuolio
  • 1 vidutinio dydžio morkos
  • 2 arbat. šaukštelių kepimo miltelių 
  • O, 5 arbat. šaukstelio imbiero miltelių
  • žiupsnelio druskos

Kremui:

  • mažo indelio maskarponės 
  • 50 g miltelinio cukraus 
  • žiupsnelio vanilinio cukraus

Kaip gaminti

Kiaušinius išplakti su cukrumi, pilti ištirpintą sviestą, dėti miltus, migdolų miltus, trintą morką ir obuolį, likusius ingredientus, viską gerai išmaišyti. Masę sudėti į kepimo popieriumi išklotą skardą.

Kepti 170 laipsnių temperatūroje apie 45 min. Kremui maskarponę išmaišyti su milteliniu cukrum ir vaniliniu cukrumi, pertepti atvėsusį pyragą. Palaikius kelias valandas šaltai galima valgyti. 

„Tai labai skanaus pyrago receptas“, – pridūrė autorė. Išbandykite!

 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„Nauja diena“: ką rodo Lietuvoje vykstančios karinės pratybos?