Skonis, kurio neįmanoma užmiršti: tradicinis „Skruzdėlynas“

Vieniems didžiausia šventė, kai stalą puošia tortas, o kiti smaližiai neatsivalgo senovinių skanumynų, pavyzdžiui, „Skruzdėlyno“. Nes tai skonis, kurio neįmanoma pamiršti.

 „Skruzdėlynas“.<br> Skaitytojos nuotr.
 „Skruzdėlynas“.<br> Skaitytojos nuotr.
 „Skruzdėlynas“.<br> Skaitytojos nuotr.
 „Skruzdėlynas“.<br> Skaitytojos nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Mar 11, 2021, 3:49 PM, atnaujinta Mar 6, 2023, 7:29 PM

Jo receptą konkursui atsiuntė mūsų skaitytoja Nijolė. 

Skruzdėlynas

Reikės:

  • 5 kiaušinių,
  • vanilinio cukraus,
  • 15 valgomųjų šaukštų miltų,
  • pusės litro medaus (naudoju dirbtinį),
  • 1 stiklinės cukraus,
  • pusės litro vandens. 

Kaip gaminti 

Pasidarome kietoką tešlą, palaikome apie valandą šaldytuve, po to darome lapus ir verdame aliejuje.

Puode užkaičiame medų su cukrumi ir vandeniu, kai užverda, sulėtiname ugnį, mirkome lapus ir dedame į didelį indą, kad medus, kuris nesusigėrė, nuvarvėtų.

Lapus dėliojame lėkštėje kokia norime forma – ir suformuojame „Skruzdėlyną“.
  
„Skanaus!“ – palinkėjo Nijolė.

 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„Nauja diena“: kodėl darbo imigrantai svarbūs Lietuvos ekonomikai?