„Cinnabon“ bandelės namuose paskleis nepakartojamą aromatą

Kol pavasaris šiluma nedžiugina, jaukumą namuose paskleis sklindantis cinamono aromatas ir kepamų bandelių kvapas. Tuomet laukti švenčių bus daug smagiau!

 „Cinnabon“ bandelės.<br> Skaitytojos nuotr.
 „Cinnabon“ bandelės.<br> Skaitytojos nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Mar 12, 2021, 9:53 AM, atnaujinta Mar 16, 2021, 4:25 PM

Bandelių receptą konkursui pasiūlė Evelina Katinaitė.

„Cinnabon“ bandelės

Tešlai reikės: 

  • 460 g kvietinių miltų, 
  • 1/5 šaukštelio druskos, 
  • 40 g cukraus, 
  • 8 g mielių, 
  • 1 kiaušinio, 
  • 250 ml pieno, 
  • 60 g sviesto. 

Bandelėms paruošti reikės: 

  • 50 g sviesto, 
  • 20 g sutrinto cinamono, 
  • 50 g rudojo cukraus. 

Glajui: 

  • 60 g miltelinio cukraus, 
  • 150 g maskarponės, 
  • 1 a. š. citrinos sulčių. 

Kaip gaminti 

Iš anksto išimkite kiaušinį iš šaldytuvo, kad jis būtų kambario temperatūros. 

Paruoškite tešlą: 60 g sviesto ištirpinkite mikrobanginėje ir atvėsinkite iki kambario temperatūros. Miltus persijokite į didelį dubenį, įberkite druskos, cukraus, mielių – viską išmaišykite. 

Pieną pašildykite iki 38–40 laipsnių temperatūros ir kartu su kiaušiniu supilkite į miltus. Tešlą minkykite rankomis. 

Įpilkite sviesto ir toliau minkykite iki vientisos masės.  Iš tešlos suvoliokite rutulį ir dėkite dubenį. Uždenkite dubenį rankšluosčiu ir laikykite šiltoje (ne karštoje) vietoje 1 valandą. 

Po valandos tešlos tūris padidės 2-3 kartus. Pabarstykite darbastalį miltais ir dėkite tešlą, šiek tiek ją išminkykite. 

Iškočiokite tešlą į stačiakampį 50x40 cm (svarbu: tešla sulaiko daug oro, todėl su ja reikia elgtis atsargiai).  Kraštus galima apipjauti aštriu peiliu, kad bandelės atrodytų lygios ir gražios. 

Atidėkite nedidelį gabalėlį sviesto, kad pateptumėte vėliau skardą.  Likusią dalį sviesto ištirpinkite ir atvėsinkite iki kambario temperatūros.  

Paruoškite vieną iš įdarų:

1. Bandelės su cinamonu: sumaišykite 50 gramų rudojo cukraus su 20 gramų malto cinamono.

2. Šokoladinės bandelės: sumaišykite 50 g rudojo cukraus su 20 g kakavos miltelių.

3. Bandelės su riešutais: riešutus supjaustykite peiliu vidutiniais gabalėliais, paskirstykite juos su sviestu ir cukrumi ant tešlos, iškočiokite kočėlu. 

Jei pasirinkote daryti bandeles su cinamonu, sumaišykite rudąjį cukrų ir maltą cinamoną.  Į sviestą įpilkite pusę cukraus mišinio. 

Kulinariniu teptuku tolygiai paskirstykite įdarą ant tešlos, palikdami maždaug 1,5–2 cm laisvą vietą ties stačiakampio kraštu.  Viską pabarstykite likusiu cukrumi. 

Tešlą suvyniokite į tvirtą ritinį pradedant nuo beveik plataus krašto. 

Rankomis pritvirtinkite ritinėlį ir aštriu peiliu nupjaukite kraštus iš abiejų pusių.  Perpjaukite ritinį per pusę. Padėkite dvi ritinėlio puses šalia viena kitos. 

Perpjaukite abi ritinio puses į tris lygias dalis. Iš viso turite gauti 12 vienodų ruošinių.

Kepimo formą patepkite sviestu ir bandeles padėkite per atstumą viena nuo kitos - jos padidės. Bandeles įdėkite į orkaitę, įkaitintą iki 50 laipsnių arba palikite kambario temperatūroje 20 min. 

Padidinkite temperatūrą iki 180 laipsnių ir kepkite bandeles maždaug 25 minutes, kol pagels.  Pabaigoje galite įjungti grilio režimą, kad jos šiek tiek taptų rudesnės. 

Kol bandelės kepa, paruoškite glajų: sumaišykite maskarponę su milteliniu cukrumi ir maišytuvu suplakite iki skystos masės. Įpilkite citrinos sulčių ir dar kartą išplakite.  Glajaus masę galima reguliuoti citrinos sultimis: kuo daugiau jų bus, tuo glajus skystesnis. 

Karštas bandeles aptepkite glajumi, leiskite joms šiek tiek atvėsti ir patepkite jas antrą kartą glajumi.

Artėjant gražiausiai pavasario šventei – Velykoms – portalas lrytas.lt skelbia skaitytojų receptų konkursą. 

Turite ypatingą mišrainės receptą? O gal kepate nuostabų pyragą, kurio recepto prašo visi, kas tik paragauja? Marginate tokius dailius margučius, kad būna gaila sudaužyti?

Parodykite savo gražiausius ir skaniausius virtuvės kūrinius, pasidalinkite receptais, nuotraukomis ir patirtimi su mūsų skaitytojais ir laimėkite puikius prizus, kurie tikrai pravers tiek šventėms, tiek kasdienai.

Anketą receptams atsiųsti rasite čia

Receptus vertins skaitytojai – bet kuris iš jūsų gali atiduoti balsą už patikusius skanėstus paspaudę šią nuorodą

Penkių daugiausia skaitytojų balsų sulaukusių receptų autoriai bus apdovanoti prekybos tinklo „Lidl“ prizais – 50 eurų vertės dovanų kortelėmis. Jas galėsite išleisti bet kurioje Lietuvoje veikiančioje „Lidl“ parduotuvėje. 

Receptus su nuotraukomis kelkite iki kovo 25 dienos, balsuoti už receptus bus galima iki kovo 30 d. Konkurso laimėtojai bus paskelbti kovo 31 d.

Tegu šventės prasideda jau dabar!

UAB „Lrytas“,
Gedimino 12A, LT-01103, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus webmaster@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2023 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.