L. Čeprackas pasidalijo lengvo deserto receptu: vaisiai ir uogos, kepti kepimo popieriuje

Virtuvės šefas Liutauras Čeprackas su „Stiliaus“ skaitytojais pasidalijo lengvai paruošiamo deserto receptu.

Virtuvės šefas Liutauras Čeprackas.
Virtuvės šefas Liutauras Čeprackas.
Virtuvės šefas Liutauras Čeprackas.
Virtuvės šefas Liutauras Čeprackas.
 Vaisiai ir uogos, kepti kepimo popieriuje.
 Vaisiai ir uogos, kepti kepimo popieriuje.
Daugiau nuotraukų (3)

Lrytas.lt

Mar 12, 2021, 1:45 PM, atnaujinta Mar 6, 2023, 7:28 PM

Vaisiai ir uogos, kepti kepimo popieriuje

Reikės:

  • 1 saldaus obuolio
  • 30 g aviečių
  • 30 g šilauogių
  • 30 g gervuogių
  • 1 kriaušės
  • 2 slyvų
  • 5 mėtų lapelių
  • čiobrelių
  • 30 g cukraus
  • 20 g sviesto
  • 0,2 g juodųjų pipirų
  • patiekti – vanilinių ledų

Pastaba: galite naudoti įvairias uogas – šviežias ar šaldytas.

Kaip gaminti

Supjaustykite vaisius, susmulkinkite mėtas. Kepimo popierių ištepkite sviestu, sudėkite obuolius, kriaušes, keletą gabaliukų sviesto, mėtas, šiek tiek čiobrelių, supjaustytas slyvas, kitas uogas. Vėl dėkite šiek tiek sviesto, cukraus, čiobrelių, pabarstykite truputį juodųjų pipirų.

Suriškite popierių virvute ir dėkite į kepimo skardą.

Orkaitę reikia įkaitinti iki 215 laipsnių ir kepti 17 min. Ištraukę nukirpkite virvutę ir patiekite su ledais.

 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.