Dalijamės jos pasiūlymu, kuris dalyvauja šventinių patiekalų receptų konkurse.
„Pradėkime nuo ingredientų, kuriuos, žinoma, galite keisti arba pridėti pagal savo mėgstamą receptą, o aš naudoju šiuos produktus:
- 5 bulves,
- 5 morkas,
- 2 virtus kiaušinius,
- 1 skardinę konservuotų žirnelių,
- 3 marinuotus agurkėlius,
- 4-5 šaukštus majonezo,
- žiupsnelį druskos ir juodųjų pipirų.
- O papuošimui reikės:
- maistinės plėvelės,
- žalumynų (gali būti šviežias lapelis ar lauro lapelis ir pan.)
Atvėsiname išvirtas bulves, morkas ir kiaušinius. Morkas atskirai sutarkuojame bulvine tarka, o į kitą dubenį sudedame kubeliais smulkintus likusius ingredientus, beriame žirnelius, žiupsnelį druskos ir juodųjų pipirų, viską sumaišome su mėgstamu majonezu.
Na, o dabar magiškoji dalis, kai baltąją mišrainę paversime apelsinais! Ant maistinės plėvelės dedame porą šaukštų tarkuotų morkų, jas tolygiai paskirstome kad gautųsi vientisas 3-5 mm storio lopelis, ir į jo vidurį dedame iš mišrainės rankomis sulipdytą rutuliuką.
Lieka suimti plėvelės kraštus, kad morkos apgaubtų rutuliuką, švelniai paspausti, kad sutvirtėtų.
Plėvelę atsargiai išvyniojame ir ant serviravimo indo dedame paruoštus apelsinukus. Viską
vainikuoja žaluma, kuri padeda sukurti lapelių imitaciją.
vainikuoja žaluma, kuri padeda sukurti lapelių imitaciją.
Vaizdas nuostabus! Skanaus!“ – palinkėjo Jurgita.