Lengvai paruošiami sveikuolių sausainiai: kai norisi ko nors gardaus ir mažiau nuodėmingo

Pavasariniam skaitytojų receptų konkursui Violeta pasiūlė sveikuoliškų sausainių receptą – išbandykite. „Sveiki ir gardūs sausainiai, kurie tikrai lengvai pagaminami“, – apibūdino recepto autorė.

Sveikuolių sausainiai.<br> Skaitytojos nuotr.
Sveikuolių sausainiai.<br> Skaitytojos nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Mar 17, 2021, 9:45 AM, atnaujinta Mar 17, 2023, 8:51 AM

Dalijamės Violetos receptu.

Reikės: 

  • 2 kiaušinių
  • 100 g cukraus
  • 100 g tirpinto sviesto
  • 100 g kvietinių miltų
  • 200 g sezamų sėklų
  • 50 g džiovintų spanguolių
  • 50 g razinų
  • 30 g saulėgrąžų
  • 100 g kapotų įvairių riešutų

Kaip gaminti 

Kiaušinius išplakti su cukrumi, pilti tirpintą sviestą, dėti miltus ir visus priedus, išmaišyti. Tešla turi būti pakankamai tiršta. 

Šlapiu valgomuoju šaukštu formuoti sausainius ir dėti ant kepimo popieriumi išklotos skardos. Kepti 170 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 15 min., kol gražiai apkeps.

 

 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
Gyvai: : Lithuanian challenges in Green Finance and Global Agenda