Velykinis tortas „Kiaušinienė“ taps tikru švenčių stalo karaliumi

Kada, jei ne Velykoms, išsikepti tokį tortą? Jeigu norite nustebinti namiškius ar svečius – išbandykite. 

Velykinis tortas „Kiaušinienė“.<br> Skaitytojos nuotr.
Velykinis tortas „Kiaušinienė“.<br> Skaitytojos nuotr.
Velykinis tortas „Kiaušinienė“.<br> Skaitytojos nuotr.
Velykinis tortas „Kiaušinienė“.<br> Skaitytojos nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Mar 18, 2021, 7:57 PM, atnaujinta Mar 17, 2023, 8:46 AM

Torto receptu dalijasi Regina Račkauskienė.

Velykinis tortas „Kiaušinienė“

Sudėtinės dalys

Pagrindui:  

  • 2 pakeliai sausainių (visagrūdžių),
  • 50 g sviesto,
  • 50 g sutirštinto pieno,
  • 150 g špinatų, žalių.

Įdarui:

  • 400 g riebios grietinėlės,
  • 250 g graikiško jogurto,
  • 100 g sutirštinto pieno,
  • 2 šaukštų vanilinio cukraus,
  • 100 ml persikų sirupo,
  • 2 šaukštų želatinos,
  • 2 šaukštų vanilinio cukraus,
  • 1 citrinos.

Papuošti:

  • 1 pakuotės citrininės želės,
  • konservuotų persikų puselių,
  • saujelės pistacijų ar kitų „prieskonių“.

Gaminimas

Šį tortą aš gaminau dukartus - su špinatais ir be špinatų. Su špinatais yra labai gražu, o skonis – specifinis, pagrindas – lyg meduolinio skonio, todėl, kai gaminsiu dar kartą, į tešlą dėsiu kvapiųjų pipirų ar pagardų meduoliams. Tortą išėmus iš formos, jis labai gražus, žalias būna, bet kitą dieną jis tampa rusvai žaliu, todėl su špinatais geriau neruošti labai iš anksto, ar bent jau torto formos nenuimti.

Torto be špinatų gamybos procesas identiškas, tik sviesto ir sutirštinto pieno reikia imti beveik dvigubas dozes.

Nuplautus špinatus nuplikyti verdančiu vandeniu.

Gerai nuvarvinti, sumaišyti su tirpintu sviestu ir sutrinti trintuvu. Įmaišyti sutirštintą pieną, po to maltus sausainius.

Sviestuotą kepimo formą ir kraštus iškloti tešla. Dėti į karštą orkaitę, kepti 12 min. Atvėsinti. 

Pagal instrukciją pasiruošti želatiną, tik tirpinti ne vandenyje, o konservuotų persikų sirupe.

Suplakti grietinėlę. Į ją įmaišyti sutirštintą pieną, vanilinį cukrų, citrinos sultis, o galiausia ir pasiruoštą želatiną.

Supilti didesnę pusę pasiruoštos masės ant torto pagrindo, dėti į šaldytuvą, kol sutvirtės.

Tuomet išdėlioti persikų puselės – „kiaušinius“, ant jų atsargiai supilti likusį kremą, kurį patartina laikyti dubenyje, įmerktame į šiltą vandenį, kad nesutirštėtų, kol bus pilamas ant torto.

Padėti į šaldytuvą, kol gerai sustings viršus.

Tuomet supilti būtinai visiškai atvėsintą citrininę želę.

Dėti į šaldytuvą, palaukti kol sustings.

Ant „kiaušinienės“ užberti „prieskonių“ – pistacijų, ar kitokių gardumynų.

 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.