Nuostabi jautienos užkandėlė, verta vietos ant švenčių stalo

Laukdami Velykų dairomės receptų, kurie namuose sukurtų šventę. Vieną tokį mūsų receptų konkursui pasiūlė skaitytoja Reda D. Dalijamės jos receptu. Išbandykite!

Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Mar 25, 2021, 7:34 PM, atnaujinta Mar 22, 2022, 7:35 AM

Nuostabus jautienos tartaras

Reikės:

  • 350 g jautienos kumpio
  • 2 šaukštų smulkinto svogūno
  • 2 šaukštų smulkintų kaparėlių
  • 1 šaukšto smulkintų marinuotų agurkėlių
  • 2 šaukštų smulkintų petražolių lapelių
  • 2 šaukštų alyvuogių aliejaus
  • 1 šaukšto Dižono garstyčių
  • 1 šaukšto raudonojo vyno acto
  • 2 šaukštų konjako ar brendžio
  • 1 šaukšto Vorčesterio padažo
  • 2 putpelės kiaušinių
  • šiek tiek druskos ir pipirų

Kaip gaminti

Jautieną nuplauname, nusausiname, gausiai apibarstome druska ir palaikome šaldytuve 1 valandą, bet ne ilgiau negu 2 val.

Po 1 valandos mėsą nuplauname tekančiu vandeniu ir nusausiname.

Jautieną supjaustome smulkiais kubeliais sudedame smulkintus marinuotus agurkėlius, kaparėlius, svogūnus, Dižono garstyčias, smulkintas petražoles, alieju, konjaką/brendį, vyno actą, Vorčesterio padažą, druską, pipirus ir viską išmaišome.

Ant tartaro viršaus uždedame putpelės kiaušinio trynį.

Prieš valgant viską išsimaišome, o valgome su skrudintu prancūzišku batonu.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.