Dažniausiai trupininis pyragas gaminamas su uogiene, bet aš naudojau šaldytas uogas, kurios užsistovėjo mano šaldytuvo kameroje.
Man patinka, kai įdaras būna rūgštesnis, todėl į jį nedėjau daug cukraus.
Trupininis pyragas
Paruošimo laikas – 10 min., gaminimo laikas – 35 min.
Reikės:
- 500 g kvietinių miltų
- 200 g sviesto
- 200 g (1 st.) cukraus
- 2 kiaušinių
- 1 arbat. š. kepimo miltelių
- vanilinio cukraus, žiupsnelio druskos
Įdarui reikės:
- 500 g šaldytų uogų (naudojau juoduosius serbentus, mėlynes)
- 3-5 valg. š. cukraus
- 2 valg. š. kukurūzų krakmolo
Gaminimas
Pasiruošti įdarą: puode užkaitinti uogas, kai jos sukris įberti cukraus pagal skonį. Krakmolą sumaišyti su keliais šaukštais vandens. Supilti į puodą. Viską išmaišyti. Atvėsinti.
Sviestą ištirpinti ir atvėsinti. Inde šluotele išplakti kiaušinius ir cukrų, vanilinį cukrų.
Dideliame inde sumaišyti miltus, druską, kepimo miltelius, sviestą iki trupinių. Supilti kiaušinių masę. Išminkyti iki vientisos masės. Tešla turėtų sulipti į vieną rutulį.
Kepimo formą (35x23 cm) iškloti kepimo popieriumi. 2/3 tešlos rankomis iškloti į formos apačią, padaryti 1 cm kraštelius. Sulyginti stiklinės dugnu. Subadyti šakute.
Tolygiai paskirstyti įdarą. Viršų apdėlioti likusios tešlos mažais gabaliukais.
Kepti 180 laipsnių temp. 40-45 min.