Sūrio galima įdėti ir daugiau. Jo naudojau tiek, kiek turėjau. Džiūvesėlių ar miltų reikia dėti tiek, kad būtų įmanoma drėgnomis rankomis suformuoti kepsnelį.
Vištieną reikia supjaustyti kuo smulkiau. Prieskonius galima naudoti ir kitokius ar naudoti vištienos prieskonių mišinį.
Patiekiau su graikišku jogurtu ir šaldytomis šparaginėmis pupelėmis.
Vištienos ir grikių kepsneliai
Paruošimo laikas – 10 min., gaminimo laikas – 15 min.
Kiekis: 16 kepsnelių
Reikės:
- 350 g vištienos filė
- 1 1/2 st. išvirtų grikių (apie 70 g arba kiek mažiau nei 1/2 st. nevirtų)
- 2 kiaušinių
- 1/2 st. tarkuoto sūrio
- 1 vid. dydžio morkos, smulkiai tarkuotos (lengvai nusunkti)
- 2-3 valg. š. miltų ar džiūvesėlių (naudojau 3 valg. š. džiūvesėlių be glitimo)
- 2 česnakų skiltelių, sugrūstų
- 2 valg. š. petražolių, susmulkintų
- 1/2 arbat. š. kario prieskonių
- aliejaus kepti
- druskos, pipirų
Kaip gaminti
Vištieną supjaustyti kuo smulkiau. Inde sumaišyti visus ingredientus. Palikti pastovėti kambario temperatūroje apie 15 min.
Drėgnomis rankomis suformuoti kepsnelius. Keptuvėje įkaitinti aliejų ant vidutinės temperatūros.
Į keptuvę sudėti kepsnelius, juos lengvai paspausti. Kepti iš abiejų pusių po 3-4 min.