Pyragas su vištiena ir grybais
Tešlai reikės:
- 220 g miltų
- 5 g kepimo miltelių
- žiupsnelio druskos
- 100 g natūralaus jogurto
- 40 g minkšto sviesto (dar reikės trupučio sviesto formai ištepti)
- 1 kiaušinio
Įdarui reikės:
- maždaug 250 g virtos vištienos
- 150 g pievagrybių
- 1 v. š. sviesto
- 1-2 česnako skiltelių
- 1-2 kiaušinių
- 100 ml pieno
- 100 g fermentinio sūrio
- čiobrelių
- druskos
Kaip gaminti
Tešlai miltus sumaišykite su kepimo milteliais ir druska, įmaišykite sviestą, dėkite kiaušinį ir jogurtą, užminkykite elastingą tešlą. Suvyniokite į kepimo popierių ar maistinę plėvelę ir dėkite į šaldytuvą atvėsti 20 min.
22-24 cm skersmens kepimo formą ištepkite sviestu. Tešlą iškočiokite ar ištampykite rankomis, dėkite į kepimo formą, suformuokite kraštelius. Subadykite šakute ir dėkite į įkaitintą iki 200 laipsnių orkaitę 10 min.
Įdarui vištieną supjaustykite kąsnio dydžio gabaliukais. Pievagrybius supjaustykite ir berkite į keptuvę su sviestu, sudėkite smulkintus česnakus, čiobrelius, viską pakepinkite 1-2 minutes.
Kiaušinius išplakite su pienu ir druska. Viską sumaišykite, įmaišykite pusę tarkuoto sūrio. Masę pilkite ant tešlos pagrindo, apibarstykite likusiu sūriu, sumažinkite orkaitės temperatūrą iki 180 laipsnių ir kepkite 40-45 minutes.
Patiekite su šviežiomis salotomis.