Greitai ir lengvai paruošiami pyragėliai su kreminiu sūriu ir avietėmis

Gero po truputį – tokia mintis kyla žiūrint į šiuos mažus kreminio sūrio pyragėlius. Po gana ilgo laiko jie yra pirmasis tikras desertas!

 Pyragėliai su kreminiu sūriu.<br> „Skanauk su Aušra“ nuotr.
 Pyragėliai su kreminiu sūriu.<br> „Skanauk su Aušra“ nuotr.
 Pyragėliai su kreminiu sūriu.<br> „Skanauk su Aušra“ nuotr.
 Pyragėliai su kreminiu sūriu.<br> „Skanauk su Aušra“ nuotr.
 Pyragėliai su kreminiu sūriu.<br> „Skanauk su Aušra“ nuotr.
 Pyragėliai su kreminiu sūriu.<br> „Skanauk su Aušra“ nuotr.
Daugiau nuotraukų (3)

„Skanauk su Aušra“

Apr 14, 2021, 4:04 PM, atnaujinta Apr 12, 2023, 10:10 AM

Šiuos mažus sūrio pyragėlius galima gaminti ir su įprastu cukrumi ar saldikliu. Aš gaminau su stevijos ir eritritolio saldikliu. Todėl saldumo kiekį reguliuotis pagal save. Recepte nurodyti kiekiai pagal įprasto cukraus saldumą.

Pagrindą dariau ne iš sausainių, o iš avižų miltų.

Keletas idėjų: uogas galima naudoti ir kitokias ar išvis jų nenaudoti. Ar tik papuošti šviežiomis. Ant iškepusių pyragėlių viršaus galima užpurkšti plaktos grietinėlės

Kiti patarimai:

visi ingredientai turi būti kambario temperatūros;

tik išėmus iš orkaitės pyragėliai būna labai minkšti, bet po to jie sukietėja;

įdarą plakiau su šluotele ar mentele;

pyragėlius laikyti šaldytuve.

Maži kreminio sūrio pyragėliai

Paruošimo laikas – 10 min., gaminimo laikas – 30 min. Kiekis: 12

Reikalingi produktai

Pagrindui:

  • 110 g (1 1/4 st.) avižų miltų
  • 1 valg. š. cukraus ar saldiklio
  • 50 g ištirpinto sviesto

Įdarui:

  • 300 g kreminio sūrio „Philadelphia“
  • 70 g (1/3 st.) grietinės
  • 1 kiaušinio
  • 1 valg. š. citrinos sulčių
  • 1 arbat. š. plonai nutarkuotos citrinos
  • 4 valg. š. cukraus and saldiklio
  • vanilės ekstrakto

Aviečių sluoksniui:

  • 150 g (1 1/2 st.) šaldytų aviečių
  • 1 valg. š. cukraus ar saldiklio
  • 1 arbat. š. kukurūzų krakmolo

Kaip gaminti 

Pagrindas. Įkaitinti orkaitę iki 180 laipsnių temp. Į keksiukų kepimo formą įdėti keksiukų popierėlius.

Inde išmaišyti miltus, cukrų, sviestą. Miltai turi būti pasidengę sviestu.

Šią masę paskirstyti į formelių apačią. Pirštais sulyginti. Subadyti šakute pagrindą per kelias vietas. Kepti 10 min. Išimti iš orkaitės ir atvėsinti.

Avietės. Puode užkaisti avietes, kaitinti, kol jos sukris (kokias 3-4 min.). Suberti cukrų, krakmolą. Atvėsinti.

Įdaras. Inde išmaišyti kreminį sūrį, grietinę, cukrų, citrinos sultis, žievelę. Įmušti kiaušinį ir išplakti, kol masė bus vientisa.

Supilti į formeles. Ant viršaus paskirstyti avietes. Šaukštelio galu ar pagaliuku atsargiai jas pamaišyti.

Kepti 180 laipsnių temp. apie 17-20 min. Ištraukti iš orkaitės, palikti kambario temp., kol atvės. Bent porą valandų, o geriausia per naktį palaikyti šaldytuve.

„Skanauk su Aušra“ 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.