Šie vištienos šašlykai – tiesiog tobuli. Išbandykite ir jūs

Orams šylant vis labiau, dažniau patiekalus ruošime lauke, kepsninėse ar ant laužo. Savo pamėgtu receptu pasidalijo portalo lrytas.lt skaitytojas Nerijus S. Išbandykite!

 Vištienos šašlykas.<br> Skaitytojo nuotr.
 Vištienos šašlykas.<br> Skaitytojo nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Apr 20, 2021, 4:21 PM, atnaujinta Apr 19, 2022, 10:00 AM

Tobulas vištienos šašlykas

Reikės:

  • 1 kg vištienos krūtinėlės be odos
  • 3 v. š. alyvuogių aliejaus
  • 2 v. š. obuolių ar baltojo vyno acto
  • 2 a. š. druskos
  • 1 indelio (125 g) natūralaus jogurto
  • 4 skiltelių česnako
  • 1 mažos citrinos
  • vištienos prieskonių
  • paprikos miltelių
  • juodųjų pipirų

Kaip gaminti

Vištienos krūtinėlę supjaustyti stambesniais gabaliukais. Citriną supjaustyti griežinėliais, česnako skilteles plonai supjaustyti. Dėti į dubenį vištieną, berti prieskonius, druską, dėti česnaką, citrinos griežinėlius, pilti jogurtą, actą, išmaišyti ir uždengus palaikyti apie 2 val. 

Galima vištieną prieskoniuose marinuoti ir iš vakaro, bet nedėti acto, citrinos ir jogurto, juos sudėti tik likus iki kepimo 2 valandoms. 

Verti ant iešmų ir kepti, kol gražiai apkeps. 

Neperkepti, kad šašlykas liktų sultingas. 

 

UAB „Lrytas“,
Gedimino 12A, LT-01103, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus webmaster@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2022 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.