Šie keksiukai puikiai tiks iškyloms, o vaikai pageidaus juos neštis ir į mokyklą. Pagaminti patiekalo tešlą – labai paprasta, o čia „pasislėpusios“ daržovės puikiai tiks skoniui pagyvinti.
Keksiukai su cukinijomis (12 vnt.)
Tešlai reikės:
- 200 g miltų
- 3 kiaušinių
- 100 ml pieno
- 10 g kepimo miltelių
- 80 g rikotos sūrio
- 80 tarkuoto kietojo sūrio
- druskos pipirų
- 1-2 nedidelių cukinijų (apie 400 g)
- 12 vyšninių pomidoriukų
Kaip gaminti
Bulvių skustuku ar peiliu atrėžti 12 pailgų cukinijos griežinėlių. Likusią cukiniją supjaustyti mažais kubeliais ir apkepti keptuvėje alyvuogių aliejuje. Paskaninti druska, pipirais ir šlakeliu balzaminio acto. Kai cukinijos suminkštėja, nukelti nuo kaitros ir palikti pravėsti.
Kiaušinius išplakti su pienu. Sumaišyti su rikotos ir kietuoju sūriais, miltais, kepimo milteliais ir persilado prieskoniais. Suberti keptas cukinijas ir permaišyti.
Į keksiukų formeles su popierinėmis formelėmis dėti po cukinijos griežinėlį ir užpildyti paruošta tešla. Įspausti po vyšninį pomidoriuką.
Kepti iki 180° įkaitintoje orkaitėje apie 30 min.