„Skonio“ skaitytoja Meda R. siūlo pasigaminti rytietišką troškinį be mėsos – ją puikiai pakeičia avinžirniai. Išbandykite ir bent mintimis nukeliaukite į egzotiškus kraštus.
Dalijamės Medos receptu.
Rytietiškas troškinys su kokosų pienu ir avinžirniais
1 porcijai reikės:
- 2 česnako skiltelių
- 1/3 aitriosios paprikos
- tiek pat imbiero, kiek ir česnako
- mažo svogūniuko
- mažo gabaliuko lydyto sviesto
- 1/3 a. š. maltų kuminų
- 1/3 a. š. mango kario
- 1 a. š. agavų sirupo
- 1/2 a. š. rūkytos paprikos prieskonių
- druskos, pipirų
- apie 30 ml kokosų pieno
- šlakelio vandens
- 1/4 mango
- 1/3 skardinės konservuotų avinžirnių
- 25 g ryžių
Papildomai reikės (troškiniui apibarstyti) mango, aitriosios paprikos, petražolių.
Kaip gaminti
Lydytame svieste pakepinau pjaustytus imbierą, česnaką, aitriąją papriką, svogūnus. Dėjau prieskonius ir labai trumpai pakepiau, įpyliau vandens ir palikau troškintis kelias minutes.
Įbėriau smulkintą mangą ir dar kelias minutes patroškinau. Įpyliau kokosų pieną, agavų sirupą, įdėjau perplautus avinžirnius, įdėjau papildomai druskos ir pipirų, dar kelias minutes patroškinau.
Ryžių neperviriau, jiems išvirus, perpyliau labai šaltu vandeniu, prieš valgant juos trumpai pašildžiau tame pačiame puode.