Bandelės su obuolių įdaru namus iškvėpins jaukiausiais kvapais

Kai už lango – dargana, nėra nieko jaukiau, kaip namai, kvepiantys pyragais, bandelėmis, obuoliais ir cinamonu.

 Bandelės su obuolių įdaru.<br> Skaitytojos nuotr.
 Bandelės su obuolių įdaru.<br> Skaitytojos nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Apr 27, 2021, 8:37 AM, atnaujinta Apr 27, 2021, 8:37 AM

Portalo lrytas.lt skaitytoja Eglė S. dalijasi bandelių su obuoliais receptu. Išsikepkite ir pasimėgaukite su puodeliu pieno, arbatos ar kavos.

Bandelės su obuolių įdaru

Tešlai reikės:

  • 2 kiaušinių
  • 200 ml pieno
  • 400 g kvietinių miltų
  • 4 šaukštų cukraus
  • 50 g sviesto
  • 2 šaukštų augalinio aliejaus
  • 20 g šviežių mielių
  • 0.5 šaukštelio druskos
  • vanilinio cukraus

Įdarui reikės:

  • 2 didelių obuolių
  • 1 šaukšto cukraus
  • 0,5 šaukštelio cinamono miltelių
  • tarkuotos apelsino žievelės (nebūtinai) 
  • 20 g sviesto

Kaip gaminti

Į dubenį supilame 100 ml šilto pieno, dedame mieles, 1 šaukštą cukraus ir 50 g miltų, išmaišome, uždengiame ir laikome apie pusvalandį. Po to supilame likusius 100 ml šilto pieno, dedame likusį cukrų, likusius miltus, paplaktą kiaušinį, tirpintą sviestą, aliejų, druską, vanilinį cukrų, išmaišome. 

Tešlą minkome apie 5 min. pabarstant miltais, kad neliptų prie rankų. Dedame atgal į dubenį ir uždengus kildiname apie valandą, kol padvigubės. 

Per tą laiką pasiruošiame įdarą. Nuluptus obuolius supjaustome kubeliais ir dedame į keptuvę su gabaliuku sviesto. Beriame cukrų, apelsino žievelę ir cinamono miltelius, patroškiname, kol suminkštės.

Pakilusią bandelių tešlą daliname į 4 dalis, iš kiekvienos dalies kočiojame apie 0,5 cm apskritimą, jį perpjauname į 6 dalis, kad gautųsi trikampėliai. Į kiekvieną trikampėlį dedame atvėsusio obuolių įdaro ir susukame. 

Bandeles dedame į kepimo popieriumi išklotą skardą ir dar kildiname apie 40 min. Prieš kepimą aptepame tirpintu sviestu. 

Kepame iki 180 laipsniu įkaitintoje orkaitėje apie 15 min., kol gražiai pagels. 

Iškepusias bandeles apibarstome milteliniu cukrum. Skanaus. 

Kokiu patiekalu pradžiuginate savo šeimą ir artimuosius? Galbūt ruošiate ypatingus balandėlius, verdate savo firminę sriubą, kepate nuostabų kepsnį, o gal artimuosius lepinate pyragais arba stebinate tolimų kraštų virtuvių patiekalais? 

Pasidalinkite savo šeimos receptu – ir laimėkite puikius prizus! 

Portalas lrytas.lt skelbia skaitytojų receptų konkursą. 

Skaitytojai, užpildę konkurso anketą ir atsiuntę receptą su nuotrauka, turi galimybę laimėti konkurso rėmėjo „Delimano“ įsteigtus prizus. 

1 vietos laimėtojas gaus 150 eurų dovanų kuponą apsipirkti „Delimano“ parduotuvėje. 2 vietos laimėtojas gaus 100 eurų dovanų kuponą, 3 – 50 eurų dovanų kuponą.

Receptus iki gegužės 15 d. kelkite čia.

Laimėtojas bus renkamas skaičiuojant balsus projekto polapyje. Balsuoti galima tik vieną kartą per dieną. Balsų skaičių fiksuosime gegužės 16 d. 9 val., tą pačią dieną paskelbsime konkurso laimėtojus.

Kartu su skaitytojų receptais dalinsimės ir gero maisto žinovės Aistės Švetkauskės receptais ir patarimais, kaip galima panaudoti „Delimano“ indus ruošiant tradicinius lietuviškus patiekalus.

Tad kviečiame dalyvauti, bandyti kitų receptus, balsuoti – ir laimėti!

Spauskite mygtuką „VISI KOMENTARAI“ ir reikškite savo nuomonę.

UAB „Lrytas“,
Gedimino 12A, LT-01103, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus webmaster@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2021 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.