Sausainiai „Širdelės“ tiks ir kasdienai, ir vaišių stalui

„Šie skanūs sausainiai su džiovintomis spanguolėmis ir pistacijomis tinka įvairiomis progomis su puodeliu kavos ar arbatos“, – patikino Giedrė K.

Sausainiai „Širdelės“.<br> Skaitytojos nuotr.
Sausainiai „Širdelės“.<br> Skaitytojos nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Apr 27, 2021, 4:12 PM, atnaujinta Apr 25, 2022, 9:57 AM

Savo skanėsto receptą ji pasiūlė skaitytojų receptų konkursui. Išbandykite ir jūs!

Sausainiai „Širdelės“

Reikės:

  • 200 g minkšto sviesto
  • 300 g kvietinių miltų
  • 60 g miltelinio cukraus (pudros)
  • žiupsnelio druskos
  • vanilinio cukraus
  • 50 g smulkintų džiovintų spanguolių arba džiovintų vyšnių 
  • 50 g smulkintų pistacijų

Kaip gaminti

Minkštą sviestą ištrinti su milteliniu cukrum iki purios masės, dėti miltus ir kitus priedus, išmaišyti.

Minkyti tešlą ant miltais pabarstyto stalo ir iškočioti 5 mm lakštą. Formele išspausti širdeles, perkelti sausainius į kepimo popieriumi išklotą skardą. 

Kepti iki 160 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 15 min. Šiek tiek pravėsusius sausainius išimti iš skardos ir apibarstyti milteliniu cukrum. 

 

UAB „Lrytas“,
Gedimino 12A, LT-01103, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus webmaster@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2023 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.