Sausainiai „Širdelės“ tiks ir kasdienai, ir vaišių stalui

„Šie skanūs sausainiai su džiovintomis spanguolėmis ir pistacijomis tinka įvairiomis progomis su puodeliu kavos ar arbatos“, – patikino Giedrė K.

Sausainiai „Širdelės“.<br> Skaitytojos nuotr.
Sausainiai „Širdelės“.<br> Skaitytojos nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Apr 27, 2021, 4:12 PM, atnaujinta Apr 25, 2022, 9:57 AM

Savo skanėsto receptą ji pasiūlė skaitytojų receptų konkursui. Išbandykite ir jūs!

Sausainiai „Širdelės“

Reikės:

  • 200 g minkšto sviesto
  • 300 g kvietinių miltų
  • 60 g miltelinio cukraus (pudros)
  • žiupsnelio druskos
  • vanilinio cukraus
  • 50 g smulkintų džiovintų spanguolių arba džiovintų vyšnių 
  • 50 g smulkintų pistacijų

Kaip gaminti

Minkštą sviestą ištrinti su milteliniu cukrum iki purios masės, dėti miltus ir kitus priedus, išmaišyti.

Minkyti tešlą ant miltais pabarstyto stalo ir iškočioti 5 mm lakštą. Formele išspausti širdeles, perkelti sausainius į kepimo popieriumi išklotą skardą. 

Kepti iki 160 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 15 min. Šiek tiek pravėsusius sausainius išimti iš skardos ir apibarstyti milteliniu cukrum. 

 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.