Tortas „Žalioji samanėlė“ ir stalą papuoš, ir smaližius pradžiugins

„Tai žaliųjų špinatų tortas su maskarponės - grietinėlės kremu ir miško uogomis. Špinatų skonio biskvite visai nesijaučia. Tai neįprastas ir labai gražus tortas, kuris papuoš jūsų šeimos stalą“, – taip savo skanėstą, dalyvaujantį portalo lrytas.lt skaitytojų receptų konkurse, pristatė Gabrielė K. 

 Tortas „Žalioji samanėlė“.<br> Skaitytojos nuotr.
 Tortas „Žalioji samanėlė“.<br> Skaitytojos nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Apr 28, 2021, 6:30 PM, atnaujinta Apr 25, 2022, 9:56 AM

Dalijamės jos receptu.

Tortas „Žalioji samanėlė“

Reikalingi produktai 

Biskvitui:

  • 300 gramų špinatų (šviežių arba šaldytų 450 gramų)
  • 2 stiklinės (500 g) kvietinių miltų
  • 4 kiaušiniai
  • 1 stiklinė (250) cukraus
  • 180 mililitrų rapsų aliejaus
  • 2 šaukšteliai kepimo miltelių
  • 1 šaukštelis vanilės esencijos

Kremui:

  • 500 mililitrų grietinėlės, 35% riebumo
  • 250 gramų maskarponės sūrio
  • 150 gramų mėlynių (arba šilauogių, šviežių)
  • 150 gramų aviečių (šviežių)
  • 70 mililitrų vandens (želatinai išbrinkinti)
  • 3 šaukštai miltelinio cukraus (pudros)
  • 4 šaukšteliai citrinos žievelės
  • 4 šaukšteliai želatinos (nubraukti)
  • 16 gramų vanilinio cukraus

Biskvitams sulaistyti:

  • 1/4 stiklinės žaliosios arbatos (arba juodos)
  • 3 šaukštai citrinų sulčių
  • 2 šaukšteliai miltelinio cukraus (pudros)

Papuošti:

  • 1 sauja mėlynių (arba šilauogių, šviežių)
  • 1 sauja aviečių

Kaip gaminti 

Špinatus sudėti į maisto smulkintuvą su 90 mililitrų aliejaus ir sutrinti iki vientisos tyrės. Kiaušinius su cukrumi ir vanilės esencija plakti, kol masė padvigubės ir taps balkšva.

Į išplaktą kiaušinių masę supilti likusį aliejų, špinatų tyrę ir viską gerai išmaišyti. Į gautą masę įmaišyti išsijotus miltus su kepimo milteliais ir viską gerai išmaišyti.

Kepimo formą iškloti kepimo popieriumi ir supilti tešlą. Kepti 175 C laipsnių orkaitėje apie 60 minučių. Ar iškepė, patikrinti mediniu pagaliuku, įkišus į biskvitą, jis turi neaplipti tešla. Iškepusį biskvitą perkelti ant grotelių ir palikti atvėsti.

Želatiną užpilti šaltu vandeniu ir palikti 20 minučių, kad išbrinktų. Tuomet ištirpinti karšto vandens vonelėje ir atvėsinti. Grietinėlę išplakti su cukraus pudra ir vaniliniu cukrumi iki standumo. Tada sudėti atvėsintą želatiną ir tarkuotą citrinos žievelę, išplakti. Į grietinėlės masę įmaišyti maskarponę ir viską gerai išsuki. Suberti uogas ir atsargiai išmaišyti.

Sirupui sumaišyti arbatą, citrinos sultis ir cukraus pudrą.

Nupjauti biskvito viršų, apie trečdalį tešlos, ir sutrupinti pirštais. Pusę biskvito trupinių sulaistyti sirupu, kitą pusę atidėti.

Dėti netrupintą biskvitą į torto formą, supilti kremą, išlyginti, sudėti trupinius, sulaistytus sirupu, ir ant viršaus užbarstyti sausus trupinius. Papuošti uogomis ir palikti tortą šaldytuve bent 6 valandoms, o geriausia per naktį.

 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.