Gaivus vasariškas tortas su persikais, kurio nereikia kepti Paruošite vos per 20 minučių

Šis nekeptas tortas su persikais yra vasariškas, gaivus, lengvo skonio. Cukraus naudojau nedaug, nes sausainiai ir persikai yra saldūs. Jeigu gaminsite šį tortą, būtinai paragaukite įdaro, nes galbūt kai kuriems gali pasirodyti per mažai cukraus.

Nekeptas tortas su persikais.<br>„Skanauk su Aušra“ nuotr.
Nekeptas tortas su persikais.<br>„Skanauk su Aušra“ nuotr.
Nekeptas tortas su persikais.<br>„Skanauk su Aušra“ nuotr.
Nekeptas tortas su persikais.<br>„Skanauk su Aušra“ nuotr.
Nekeptas tortas su persikais.<br>„Skanauk su Aušra“ nuotr.
Nekeptas tortas su persikais.<br>„Skanauk su Aušra“ nuotr.
Daugiau nuotraukų (3)

„Skanauk su Aušra“

May 28, 2021, 6:11 PM, atnaujinta May 22, 2023, 10:18 AM

Naudojau rikotos sūrį. Jį galima keisti kremine varške.

Tortas labai greitai stingo, todėl aš jį fotografavau gal po poros valandų. Neturėjau kantrybės laukti kitos dienos.

Želatina: skaitykite ant pakelio parašytą instrukciją. Aš naudojau tokią, ant kurios parašyta 20 g 1 litrui vandens.

Nekeptas tortas su persikais

Paruošimo laikas – 20 min. 

Ingredientai

Pagrindui:

  • 180 g trapios tešlos sausainių (tokio tipo kaip „Selga“, „Gaidelis“)
  • 80 g sviesto, ištirpinto

Įdarui: 

  • 500 g kambario temperatūros rikotos sūrio (galima keisti kremine varške) 
  • 400 ml riebios grietinėlės (35 proc.)
  • 2-3 valg. š. šviežių citrinos sulčių
  • 50 g (4 valg. š.) cukraus
  • vanilės ekstrakto ar vanilinio cukraus
  • 25 g (2 valg. š.) želatinos
  • 90 ml (kiek mažiau nei 1/2 st.) šalto vandens

Viršui:

  • 820 g (grynojo kiekio 470 g) konservuotų persikų
  • 150 g (2/3 st.) konservuotų persikų sirupo
  • 5 g (2 maži arbatiniai šaukšteliai) želatinos

Gaminimas

Pagrindas. Maisto smulkintuvu sausainius sutrinti iki smulkių trupinių. Supilti sviestą. Mentele viską išmaišyti. Į 22 cm apvalios, atsegamos kepimo formos apačią įdėti kepimo popierių, šonus patepti sviestu.

Suberti sausainius į kepimo formą, šaukštu išlyginti viršų. Padėti į šaldytuvą.

Įdaras. Į dubenėlį įpilti šalto vandens, užbarstyti želatiną, atsargiai išmaišyti. Leisti jai išbrinkti apie 5-10 min.

Tuo metu dideliame inde šluotele išplakti rikotą, citrinos sultis ir vanilės ekstraktą.

Indą su želatiną įstatyti į lėtai verdantį puodą. Maišant mentele ištirpinti želatiną. Neleisti jai užvirti. Grūdeliai turi būti visiškai ištirpę.

Palikti vėsti želatiną. Pilant į įdarą ji turi būti vos šilta.

Kitame inde išplakti grietinėlę iki standumo (apvertus indą ji turi nekristi.). Plakant po truputį suberti cukrų.

Želatiną sumaišyti su 2 šaukštais rikotos. Želatiną plona srovele supilti į įdarą (tuo metu maišyti ir įdarą).

Grietinėlę sukrėsti į rikotos indą. Atsargiai išmaišyti mentele.

Įdarą perkelti į kepimo formą Išlyginti paviršių. Padėti į šaldytuvą mažiausiai kelioms valandoms ar kol tortas bus tvirtas.

Viršus. Į dubenėlį supilti sirupą. Užbarstyti želatiną, atsargiai išmaišyti. Leisti jai išbrinkti apie 5-10 min.

Vandens vonelėje, maišant mentele, ištirpinti želatiną. Neleisti jai užvirti. Grūdeliai turi būti visiškai ištirpę.

Sirupą atvėsinti. Jis turi būti vos šiltas.

Tuo metu supjaustyti persikus. Juo uždėti ant torto viršaus.

Šepetėliu ar šaukštu po truputį užpilti sirupą. Palikti šaldytuve bent porai valandų, o geriausia per naktį.

Didelį peilį sušlapinti karštu vandeniu. Perbraukti per torto šonus ir atsargiai nuimti kepimo formą.

„Skanauk su Aušra“

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
Gyvai: impact Investments and nlocking Growth