Naudojau rikotos sūrį. Jį galima keisti kremine varške.
Tortas labai greitai stingo, todėl aš jį fotografavau gal po poros valandų. Neturėjau kantrybės laukti kitos dienos.
Želatina: skaitykite ant pakelio parašytą instrukciją. Aš naudojau tokią, ant kurios parašyta 20 g 1 litrui vandens.
Nekeptas tortas su persikais
Paruošimo laikas – 20 min.
Ingredientai
Pagrindui:
- 180 g trapios tešlos sausainių (tokio tipo kaip „Selga“, „Gaidelis“)
- 80 g sviesto, ištirpinto
Įdarui:
- 500 g kambario temperatūros rikotos sūrio (galima keisti kremine varške)
- 400 ml riebios grietinėlės (35 proc.)
- 2-3 valg. š. šviežių citrinos sulčių
- 50 g (4 valg. š.) cukraus
- vanilės ekstrakto ar vanilinio cukraus
- 25 g (2 valg. š.) želatinos
- 90 ml (kiek mažiau nei 1/2 st.) šalto vandens
Viršui:
- 820 g (grynojo kiekio 470 g) konservuotų persikų
- 150 g (2/3 st.) konservuotų persikų sirupo
- 5 g (2 maži arbatiniai šaukšteliai) želatinos
Gaminimas
Pagrindas. Maisto smulkintuvu sausainius sutrinti iki smulkių trupinių. Supilti sviestą. Mentele viską išmaišyti. Į 22 cm apvalios, atsegamos kepimo formos apačią įdėti kepimo popierių, šonus patepti sviestu.
Suberti sausainius į kepimo formą, šaukštu išlyginti viršų. Padėti į šaldytuvą.
Įdaras. Į dubenėlį įpilti šalto vandens, užbarstyti želatiną, atsargiai išmaišyti. Leisti jai išbrinkti apie 5-10 min.
Tuo metu dideliame inde šluotele išplakti rikotą, citrinos sultis ir vanilės ekstraktą.
Indą su želatiną įstatyti į lėtai verdantį puodą. Maišant mentele ištirpinti želatiną. Neleisti jai užvirti. Grūdeliai turi būti visiškai ištirpę.
Palikti vėsti želatiną. Pilant į įdarą ji turi būti vos šilta.
Kitame inde išplakti grietinėlę iki standumo (apvertus indą ji turi nekristi.). Plakant po truputį suberti cukrų.
Želatiną sumaišyti su 2 šaukštais rikotos. Želatiną plona srovele supilti į įdarą (tuo metu maišyti ir įdarą).
Grietinėlę sukrėsti į rikotos indą. Atsargiai išmaišyti mentele.
Įdarą perkelti į kepimo formą Išlyginti paviršių. Padėti į šaldytuvą mažiausiai kelioms valandoms ar kol tortas bus tvirtas.
Viršus. Į dubenėlį supilti sirupą. Užbarstyti želatiną, atsargiai išmaišyti. Leisti jai išbrinkti apie 5-10 min.
Vandens vonelėje, maišant mentele, ištirpinti želatiną. Neleisti jai užvirti. Grūdeliai turi būti visiškai ištirpę.
Sirupą atvėsinti. Jis turi būti vos šiltas.
Tuo metu supjaustyti persikus. Juo uždėti ant torto viršaus.
Šepetėliu ar šaukštu po truputį užpilti sirupą. Palikti šaldytuve bent porai valandų, o geriausia per naktį.
Didelį peilį sušlapinti karštu vandeniu. Perbraukti per torto šonus ir atsargiai nuimti kepimo formą.