Man dažnai nutinka taip, kad kai nežinau, ką šeimai pagaminti pietums – dažniausiai ruošiu tokius pietus, kurie man primena tėvų namus ir šiltą, mamos ruoštą maistą.
Mėsos kukuliai su ryžiais padaže
Porcijos 4. Užtruksite apie 40 min.
Reikės:
- 700 g smulkintos kiaulienos;
- 3 v. š. virtų ryžių;
- 1 kiaušinio;
- 1 skiltelės česnako;
- 1 svogūno;
- 1 morkos;
- 1 a. š. persilado prieskonių;
- druskos pagal skonį;
- žiupsnio juodųjų pipirų;
- 1 v. š. miltų;
- aliejaus kepti.
Padažui:
- 300 ml vandens;
- 3 v. š. pomidorų padažo (aš naudojau naminį);
- 2 v. š. grietinės;
- 1 v. š. Vorčesterio padažo;
- ryšelio krapų;
- ryšelio svogūnų laiškų;
- 1 v. š. kukurūzų krakmolo.
Kaip gaminti
Morką nuskutame ir sutarkuojame, svogūną ir česnaką nulupame ir supjaustome smulkiais gabalėliais. Keptuvėje įkaitiname aliejų ir pakepiname daržoves.
Sudedame jas į smulkintą kiaulieną. Ten pat mušame kiaušinį. Beriame druskos, pipirų, miltus, ryžius. Gerai išmaišome. Formuojame kukulius ir apkepame keptuvėje iš abiejų pusių.
Padažui skirtus produktus sumaišome. Kukulius sudedame į troškintuvą. Užpilame padažu ir patroškiname apie 10 min. Pabarstome smulkintais žalumynais.
Valgome su bulvių koše ir daržovėmis.