Kepimo forma – 24 cm skersmens. Porcijos – 6. Užtruksite 45 min.
Varškės pyragas su šilauogėmis
Reikės:
- 300 g miltų;
- 100 g cukraus;
- 160 g sviesto;
- 400 g varškės;
- 3 kiaušinių;
- 200 g šilauogių;
- 250 g saldaus sutirštinto pieno.
Kaip gaminti
Prikaistuvyje ištirpiname sviestą. Dubenyje sumaišome miltus su cukrumi ir tirpintu sviestu.
Tešlą dedame į kepimo formą. Rankomis suformuojame lygų pagrindą ir kraštelius.
Varškę išsukame su kiaušiniais ir kondensuotu pienu.
Šilauoges įmaišome į tešlą. Supilame ją ant tešlos sluoksnio.
Kepame įkaitintoje iki 200 laipsnių orkaitėje 35 min.
Skanaujame.