Blyneliai su rikota ir lašiša: užkandis, kuris nepaliks abejingų

2021 m. birželio 13 d. 10:13
Lrytas.lt
Receptas
Tai nesudėtingas ir kartu išradingas pasiūlymas, paprastus lietinius paverčiantis įdomiu užkandžiu. Juo maloniai nustebinsite tiek namiškius, tiek kaimynus ar svečius – abejingų jam neliks! Na, nebent visai nevalgote žuvies. 
Daugiau nuotraukų (1)
Blyneliai šiuo atveju valgomi šalti, tad šiuo atveju jų nebereikės dar kartą kepti keptuvėje.
Blyneliai su rikota ir lašiša
Tešlai reikės:
  • 1 kiaušinio;
  • 250 ml pieno; 
  • 250 ml vandens; 
  • 1 a. š. cukraus; 
  • šiek tiek druskos; 
  • 1,5 v. š. aliejaus; 
  • 240-260 g miltų. 
Įdarui reikės: 
  • 250 g rikotos 
  • druskos
  • citrinpipirių
  • sūdytos arba rūkytos lašišos
Kaip gaminti 
Sumaišykite visus produktus, skirtus tešlai, ir iškepkite lietinius blynus šiek tiek aliejumi pavilgytoje keptuvėje. Kad iškepti lietiniai nebūtų per kieti, tešla turi būti skysta – tirštumą reguliuokite įpildami daugiau skysčių.
Įdarui rikotą sumaišykite su druska ir citrinpipiriais. Nepadauginkite druskos, nes sūrumo bus ir iš lašišos.
Kiekvieną blynelį ištepkite rikotos mase, ant viršaus dėkite po keletą juostelių lašišos, suvyniokite į ritinėlį. 
Dėkite porai valandų į šaldytuvą. Atvėsusius blynelius gražiai supjaustykite ritinėliais ir patiekite papuošę petražolių, gražgarsčių, kitų salotų ar prieskoninių žolelių lapeliais. 
 
blyneliailašiša^Instant
Rodyti daugiau žymių

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App StoreGoogle Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.