Blyneliai šiuo atveju valgomi šalti, tad šiuo atveju jų nebereikės dar kartą kepti keptuvėje.
Blyneliai su rikota ir lašiša
Tešlai reikės:
- 1 kiaušinio;
- 250 ml pieno;
- 250 ml vandens;
- 1 a. š. cukraus;
- šiek tiek druskos;
- 1,5 v. š. aliejaus;
- 240-260 g miltų.
Įdarui reikės:
- 250 g rikotos
- druskos
- citrinpipirių
- sūdytos arba rūkytos lašišos
Kaip gaminti
Sumaišykite visus produktus, skirtus tešlai, ir iškepkite lietinius blynus šiek tiek aliejumi pavilgytoje keptuvėje. Kad iškepti lietiniai nebūtų per kieti, tešla turi būti skysta – tirštumą reguliuokite įpildami daugiau skysčių.
Įdarui rikotą sumaišykite su druska ir citrinpipiriais. Nepadauginkite druskos, nes sūrumo bus ir iš lašišos.
Kiekvieną blynelį ištepkite rikotos mase, ant viršaus dėkite po keletą juostelių lašišos, suvyniokite į ritinėlį.
Dėkite porai valandų į šaldytuvą. Atvėsusius blynelius gražiai supjaustykite ritinėliais ir patiekite papuošę petražolių, gražgarsčių, kitų salotų ar prieskoninių žolelių lapeliais.