Argentinietiškas jautienos kepsnys: grilio meistro K. Krivicko receptas

Patiekalo pavadinimas sudarytas iš žodžių „matar“ (žudyti) ir „hambre“ (alkis). Dažniausiai patiekiamas kaip pirmasis patiekalas ir būtinai su čimičiurio padažu.

Nuotr. iš asmeninio albumo.
Nuotr. iš asmeninio albumo.
Nuotr. iš asmeninio albumo.
Nuotr. iš asmeninio albumo.
Nuotr. iš asmeninio albumo.
Nuotr. iš asmeninio albumo.
Daugiau nuotraukų (3)

Kristupas Krivickas, tinklaraščio „Kristupo Krivicko BBQ užrašai“ autorius

Jun 27, 2021, 4:40 PM, atnaujinta Jun 27, 2022, 4:51 PM

Matambre – argentinietiškas įdarytos jautienos kepsnys

Reikės:

  • 1 kg jaučio papilvės („flank steak“)
  • alyvuogių aliejaus
  • druskos
  • pipirų
  • virvutės

Įdarui:

  • 150 g smulkintų žaliųjų alyvuogių
  • 100 g šiaudeliais pjaustytų morkų
  • 3 kietai virtų ir į keturias dalis padalintų kiaušinių
  • ½juostelėmis pjaustytos raudonos paprikos
  • ½juostelėmis pjaustytos geltonos paprikos
  • 10 skiltelių smulkinto česnako
  • 250 ml kapotų petražolių

Čimičiurio padažui:

  • 250 ml vandens
  • 250 ml kapotų kalendrų
  • 250 ml kapotų raudonėlių
  • 8 skiltelių smulkinto česnako
  • 125 ml ypač tyro alyvuogių aliejaus
  • 70 ml sidro acto
  • 1 šaukšto druskos

Čimičiurio padažo ingredientus labai gerai išmaišome ir paliekame vėsioje vietoje bent 12 val. nusistovėti ir skoniams atsiskleisti.

Mėsą guldome ant lentelės ir labai aštriu peiliu dalijame kepsnį per storį į dvi dalis, bet iki galo neperpjauname. Gausime didelę ploną išklotinę, ant kurios tolygiai paskirstome įdarą. Susukame, surišame keliose vietose virtuvine virvute.

Kepame netiesioginėje kaitroje su trupučiu dūmo 170 laipsnių temperatūroje, kol vidinė mėsos temperatūra pasieks 53–55 laipsnius („medium rare“). Kam patinka labiau iškepta, turi kepti toliau, kol vidinė temperatūra pasieks norimą lygį. Ištraukę iš kepsninės 10 minučių leidžiame pravėsti, tada pjaustome ir apliejame padažu.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.