Matambre – argentinietiškas įdarytos jautienos kepsnys
Reikės:
- 1 kg jaučio papilvės („flank steak“)
- alyvuogių aliejaus
- druskos
- pipirų
- virvutės
Įdarui:
- 150 g smulkintų žaliųjų alyvuogių
- 100 g šiaudeliais pjaustytų morkų
- 3 kietai virtų ir į keturias dalis padalintų kiaušinių
- ½juostelėmis pjaustytos raudonos paprikos
- ½juostelėmis pjaustytos geltonos paprikos
- 10 skiltelių smulkinto česnako
- 250 ml kapotų petražolių
Čimičiurio padažui:
- 250 ml vandens
- 250 ml kapotų kalendrų
- 250 ml kapotų raudonėlių
- 8 skiltelių smulkinto česnako
- 125 ml ypač tyro alyvuogių aliejaus
- 70 ml sidro acto
- 1 šaukšto druskos
Čimičiurio padažo ingredientus labai gerai išmaišome ir paliekame vėsioje vietoje bent 12 val. nusistovėti ir skoniams atsiskleisti.
Mėsą guldome ant lentelės ir labai aštriu peiliu dalijame kepsnį per storį į dvi dalis, bet iki galo neperpjauname. Gausime didelę ploną išklotinę, ant kurios tolygiai paskirstome įdarą. Susukame, surišame keliose vietose virtuvine virvute.
Kepame netiesioginėje kaitroje su trupučiu dūmo 170 laipsnių temperatūroje, kol vidinė mėsos temperatūra pasieks 53–55 laipsnius („medium rare“). Kam patinka labiau iškepta, turi kepti toliau, kol vidinė temperatūra pasieks norimą lygį. Ištraukę iš kepsninės 10 minučių leidžiame pravėsti, tada pjaustome ir apliejame padažu.